Close Menu

Armoede en schulden

1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft risicovolle schulden. Schulden zijn zo gemaakt, een huurachterstand of een lening op een aankoop. Lopen de schulden op en zijn er niet genoeg inkomsten dan kan het lastig zijn uit de schulden te komen. Belangrijk is snel actie te ondernemen.

Bij schulden is het belangrijk zo snel mogelijk de financiële problemen in kaart te brengen. Maak daarom een overzicht van uw inkomsten, uw uitgaven en uw schulden. Een stappenplan van het Nibud kan u hierbij helpen.

Liever samen met iemand de financiën in kaart brengen? De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje geven gratis advies en gaan met u aan de slag om weer financieel orde op zaken te stellen. Kijk of er bij u in de buurt een SchuldHulpMaatje actief is.  

U kunt ook uw Gemeente benaderen. Gemeenten kunnen hun inwoners helpen bij het oplossen van hun schulden. Vraag na wat uw gemeente voor u kan doen. 

 

 

1 op de 5 huishoudens heeft schulden

Stichting Armoedefonds geeft financiële steun aan initiatieven rondom armoedebestrijding. 
Steun ons werk met een donatie of sponsor een lokaal project. 
 

DONEER NU    BEKIJK LOKALE PROJECTEN

 

 

Praat erover.
Laat schaamte u niet tegen houden om hulp in te schakelen. Deel uw zorgen en problemen met een goede vriend of familielid. Lukt het niet om een probleem op te lossen zoek dan hulp bij bijvoorbeeld een maatschappelijk werker bij u in de buurt. Of bel uw huisarts bij lichamelijke of psychische klachten. Blijf niet met uw problemen rondlopen maar neem de eerste stap naar een oplossing en vraag om hulp.

Korrelatie.
Psychische klachten door financiële problemen? Blijf er niet mee zitten. U kunt contact opnemen met Korrelatie. De hulpverleners van Korrelatie staan klaar om u te helpen en u te adviseren waar u hulp en ondersteuning in uw directe omgeving kunt krijgen om deze financiële problemen op te lossen. U kunt met Korrelatie bellen 0900-1450 ( € 0,15 p/m), Whatsapp (06-13863803 ma t/m vr van 09:00 tot 18:00 uur), mailen (vraag@korrelatie.nl) of chatten.