Close Menu

Armoede en schulden

Naar schatting hebben bijna 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens problematische schulden of een risico daarop. Schulden zijn zo gemaakt, een huurachterstand of een lening op een aankoop. Lopen de schulden op en zijn er niet genoeg inkomsten dan kan het lastig zijn uit de schulden te komen. Belangrijk is snel actie te ondernemen.

Bij schulden is het belangrijk zo snel mogelijk de financiële problemen in kaart te brengen. Maak daarom een overzicht van uw inkomsten, uw uitgaven en uw schulden. Een stappenplan van het Nibud kan u hierbij helpen.

Liever samen met iemand de financiën in kaart brengen? De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje geven gratis advies en gaan met u aan de slag om weer financieel orde op zaken te stellen. Kijk of er bij u in de buurt een SchuldHulpMaatje actief is.  

U kunt ook uw Gemeente benaderen. Gemeenten kunnen hun inwoners helpen bij het oplossen van hun schulden. Vraag na wat uw gemeente voor u kan doen. 

 

 

1 op de 5 huishoudens heeft schulden

Stichting Armoedefonds geeft financiële steun aan initiatieven rondom armoedebestrijding. 
Steun ons werk met een donatie of sponsor een project. 
 

DONEER NU    STEUN EEN PROJECT    IK ZOEK HULP

 

 

 

Praat erover

Laat schaamte u niet tegen houden om hulp in te schakelen. Deel uw zorgen en problemen met een goede vriend of familielid. Lukt het niet om een probleem op te lossen zoek dan hulp bij bijvoorbeeld een maatschappelijk werker bij u in de buurt. Of bel uw huisarts bij lichamelijke of psychische klachten. Blijf niet met uw problemen rondlopen maar neem de eerste stap naar een oplossing en vraag om hulp.

 

MIND Korrelatie

Heb je zelf het idee dat je psychische klachten hebt door financiële problemen? Neem dan contact op met Korrelatie. De hulpverleners van Korrelatie kunnen met je bespreken hoe je het beste met jouw emoties om kunt gaan. Daarnaast kunnen zij adviseren waar je hulp en ondersteuning in jouw directe omgeving kunt krijgen om deze financiële problemen op te lossen. Samen kunnen jullie zo onderzoeken hoe je het heft weer in eigen handen kunt nemen. Je kunt met Korrelatie bellen 0900-1450 (€ 0,15 p/m), Whatsapp (06-13863803 ma t/m vr van 09:00 tot 18:00 uur), mailen (vraag@korrelatie.nl) of chatten.

 

Hulpbijarmoede.nl

De website Hulpbijarmoede.nl brengt hulpzoekende en hulporganisaties samen. Vul je postcode of woonplaats in en krijg een overzicht van hulporganisaties in de buurt. Bezoek de website van een lokale hulporganisatie en kijk wat ze voor je kunnen betekenen. Hulpbijarmoede.nl is een nieuw initiatief sinds maart 2019. Met lokale hulporganisaties wordt voortdurend samengewerkt om het hulpaanbod zo volledig mogelijk in kaart te brengen.

IK ZOEK HULP