Close Menu

Stichting Armoedefonds wil Voedselbanken helpen in coronacrisis

17 maart 2020
Stichting Armoedefonds wil Voedselbanken helpen in coronacrisis

Het coronavirus zorgt bij alle voedselbanken in Nederland voor onzekerheid en vragen over voedselaanvoer en inzet van vrijwilligers. In een persbericht van Voedselbanken Nederland is te lezen dat voedselbanken zullen doorgaan met voedseluitgifte, tenzij de gezondheid van de vrijwilligers in gevaar komt. Een aantal voedselbanken heeft helaas moeten besluiten om tijdelijk de deur dicht te doen.

Steun Armoedefonds met deze actie!
Stichting Armoedefonds wil extra hulp bieden aan de voedselbanken en roept alle Nederlanders op om dit initiatief te steunen via de online collectebus. De stichting is bezorgd omdat juist in deze tijd mensen in armoede een zeer kwetsbare groep vormen. Met de financiële steun wil het Armoedefonds ervoor zorgen dat het werk van de voedselbanken ook nu zoveel mogelijk door kan gaan.

Initiatieven in Nederland
Het is geweldig om te zien, dat er ook vanuit diverse hoeken al extra voeding is aangeboden bij lokale Voedselbanken, zoals bijvoorbeeld horeca en scholen die juist nu te maken hebben met overschotten. De voedselbanken kunnen deze extra hulp goed gebruiken, omdat leveringen van de normale aanbieders zoals supermarkten momenteel onzeker zijn.

Zorg voor elkaar
Stichting Armoedefonds vraagt mensen om oog te hebben voor elkaar. Maak elkaar niet gek door te hamsteren, maar maak elkaar sterk!