Close Menu
28 mei 2021

Thinkwise Foundation doneert 25 schoolspullenpassen

De zomervakantie is vaak het moment om schoolspullen te kopen voor het nieuwe schooljaar. Voor veel gezinnen die langdurig in armoede leven is dit moeilijk op te brengen. Kinderen uit deze families starten op de middelbare school al met een achterstand. Dit heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling, hun gevoel van eigenwaarde en hun toekomst. De schoolspullenactie van het Armoedefonds helpt deze kinderen. De kinderen ontvangen voor de zomervakantie, via lokale hulporganisaties, een schoolspullenpas ter waarde van 50 euro. De schoolspullenpas is te gebruiken bij landelijke winkelketens.

De schoolspullenpas helpt écht en geeft deze kinderen een fijne start op de nieuwe school”, aldus Irene Verspeek van het Armoedefonds.

Met een schoolspullenpas mogen de kinderen schoolspullen kopen zoals een agenda, rekenmachine en een rugtas. De Thinkwise Foundation doneert schoolspullenpassen aan 25 kinderen in Apeldoorn. Daarmee geven zij kinderen die opgroeien in armoede een goede start op de middelbare school met de schoolspullenpas. Wij zijn hen ontzettend dankbaar voor deze mooie donatie.