Close Menu
1 september 2021
Voedselbank Haaglanden uitgiftepunt menstruatieproducten

Voedselbank Haaglanden uitgiftepunt menstruatieproducten

Het aantal uitgiftepunten in Nederland voor gratis menstruatieproducten neemt elke week toe. Wij zijn blij dat Voedselbank Haaglanden (met 26 uitgiftepunten voor voedselpakketten) zich ook inzet om menstruatie-armoede een halt toe te roepen. Na het eerste contact met Jorg van Voedselbank Haaglanden zijn we meteen aan de slag gegaan. Niet veel later werd er bij de Voedselbank ruim 7.000 pakjes maandverband en tampons afgeleverd. Geweldig dat de vrijwilligers van Voedselbank Haaglanden zich hiervoor inzetten! De Voedselbank start binnenkort met het verstrekken van de producten.

“Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland is er soms geen geld voor maandverband of tampons. Onderzoek wijst uit dat dit vooral speelt bij mensen die onder de armoedegrens leven, zoals de minima, dak- en thuislozen en ongedocumenteerden. Het niet hebben van deze producten resulteert in het missen van school- of werkdagen, (sociale) onzekerheid maar ook infecties… Toen ik dit las, liet het me niet meer los, misschien omdat ik nu een dochter heb en me beter kan voorstellen hoe schrijnend het zou voelen als je als ouder dit niet aan je eigen dochter kan geven omdat je te weinig geld hebt. Bizar dat dit in een rijk land als Nederland nog een realiteit is voor zoveel meisjes en vrouwen.”
Jorg Sunderman, Voedselbank Haaglanden


133 uitgiftepunten in Nederland
Het aantal uitgiftepunten neemt elke week toe. Lokale hulporganisaties stellen hun locatie ter beschikking als uitgiftepunt of particulieren met een minibieb of weggeefkastje doen mee. Wij zijn nog steeds op zoek naar nieuwe uitgiftepunten in Nederland. Ben jij of ken jij een organisatie dat hieraan mee wil doen? Dan horen wij dat graag! 
 

Stop menstruatiearmoede in Nederland! Om duizenden meisjes en vrouwen te helpen is geld nodig.

Help mee en kom in actie of word donateur!

Producten doneren?
Dat kan! Ben je een inzamelingsactie gestart of heb je zelf nog wat producten staan die je niet meer gebruikt? Is het doosje stuk maar zijn de maandverbandjes en de tampons nog netjes dicht verpakt? Stuur ze naar ons dan zorgen wij voor een goede bestemming.

Ons wenslijstje: maandverband, tampons, wasbaar maandverband, menstruatiecups maar ook naar inlegkruisjes en incontintiemateriaal is veel vraag. 

Je mag de producten sturen naar: 
Stichting Armoedefonds
Antwoordnummer 10075
5240 VB Rosmalen