Close Menu

Schoolspullenpas

 

De zomervakantie is vaak het moment om schoolspullen te kopen voor het nieuwe schooljaar. Maar voor veel gezinnen in Nederland zijn de kosten die dit met zich meebrengt moeilijk op te brengen. Met onze schoolspullenactie helpen we kinderen die opgroeien in armoede en (voor het eerst) naar de middelbare school gaan. Zij ontvangen voor de zomervakantie, via lokale hulporganisaties, een schoolspullenpas ter waarde van 50 euro. De schoolspullenpas is te gebruiken van begin juli tot eind september bij landelijke winkelketens waaronder bijvoorbeeld de HEMA en de Bruna. 


De schoolspullenpas helpt! 

Bron: NOS Jeugdjournaal 
Robin (12) is een van de ruim 10.000 kinderen die in 2020 dankzij het Armoedefonds schoolspullen heeft kunnen kopen. Aan schoolspullen kun je al snel tientallen euro's kwijt zijn, en dat geld is er thuis bij Robin niet zomaar. "Wij zijn niet arm, maar we hebben ook niet veel geld. Doordat we met veel zijn moeten we het geld ook een beetje verdelen. Met de schoolspullenpas van 50 euro kon ik alles pakken wat ik nodig had en wat ik mooi vond". 
 

Deelnemen als lokale hulporganisatie?

Wil je met jouw hulporganisatie schoolspullenpassen uitdelen aan de kinderen die jullie ondersteunen? Voor 2022 kunnen helaas geen schoolspullenpassen meer worden aangevraagd. In het najaar (oktober/november) gaat de inventarisatie van start voor schooljaar 2023 en kunnen organisaties zich aanmelden. Wij maken de start van de inventarisatieronde bekend via onze e-mailnieuwsbrief aan beneficianten en plaatsen hier de startdatum.

Startdatum inventarisatie schooljaar 2022: 1 oktober tot 31 december 2021

Helaas kun je je niet meer aanmelden voor schooljaar 2022.
Wil je een vraag stellen? Neem contact met ons op via info@armoedefonds.nl of bel naar 073-7440181.