Close Menu

Help Voedselbank Deventer

Foto's Voedselbank Deventer

Ruim 1 miljoen Nederlanders leven in armoede. Ook bij ú in de buurt. Zo heeft 1 op de 10 huishoudens in Deventer een laag inkomen en dus kans op armoede. Stichting Armoedefonds Nederland geeft financiële steun aan lokale organisaties die mensen in armoede helpen met o.a. voedsel, kleding, binnen- of buitenschoolse activiteiten, huisvesting, zorg- of medische kosten maar ook hulp bij de administratie of directe noodhulp.


Stichting Armoedefonds en Voedselbank Deventer slaan handen inéén

Omdat de hulp van lokale organisaties zo belangrijk is wil Stichting Armoedefonds deze maand een actie starten voor Voedselbank Deventer. Alle inwoners van Deventer die Stichting Armoedefonds deze maand gaan ondersteunen met een eenmalige of structurele bijdrage gaan daarmee ook Voedselbank Deventer ondersteunen. Daarmee komt uw bijdrage niet alleen ten goede aan mensen die in armoede leven in Nederland, maar ook specifiek in Deventer.


Helpt u Voedselbank Deventer?

De vrijwilligers van Voedselbank Deventer zetten zich dagelijks met hart en ziel in om ruim 200 gezinnen per week van een voedselpakket te voorzien. Klanten van de voedselbank kunnen gedurende maximaal 3 jaar een voedselpakket ontvangen. Voedsel ontvangt de voedselbank van o.a. supermarkten, bedrijven, particulieren en via acties van instellingen. Maar wist u dat de voedselbank ook geld nodig heeft? Niet voor personeelslasten, maar om voedsel goed te houden in vries- en koelruimten. Ook moeten de rekeningen voor huur, gas, water en licht betaald worden en maken zij heel wat kilometers om gratis voedsel op te halen en vervolgens weer te verspreiden over de vele voedselbanken en uitgiftepunten. Omgerekend kost dit ongeveer 5 euro per voedselpakket.


Help ons Voedselbank Deventer helpen met een structurele of eenmalige bijdrage.
Ook namens Voedselbank Deventer, hartelijk dank voor uw steun.  

Doneren