Close Menu

1 Miljoen mensen in Nederland in armoede

Op Wereldarmoededag (17 oktober) vragen wij extra aandacht voor dit enorme probleem. Een onzichtbaar probleem wat naast kinderen, ouders ook steeds vaker kwetsbare opa’s en oma’s treft. Financiële zorgen bij ouderen worden groter. Er is veelal geen buffer om op terug te vallen en vrienden en familie bekommeren zich in deze onzekere tijd meer en meer om zichzelf. Het gevolg: verwaarlozing, risico’s bij gezondheid, eenzaamheid of zelfs isolement. Het probleem met corona maakt de situatie alleen maar schrijnender. Verborgen leed is het. Wij moeten iets doen vinden wij.

Ouderen zijn extra kwetsbaar. Zeker nú. Wij moeten hen helpen.

Ouderen vormen een risicogroep waarbij naast het armoedeprobleem de impact van corona nog steeds erg groot is. Het sociale leven is niet zoals voorheen en de doorgaans al zwakke gezondheid neemt verder af. Wij trekken ons dit lot erg aan. Iedereen heeft recht op 3x per dag een gezonde maaltijd en persoonlijke verzorging. Wij zetten ons met honderden vrijwilligers in maar uw hulp is onmisbaar.Dit willen wij nu voor ouderen doen. Help ook mee

Het Armoedefonds wil zich sterk maken voor ouderen die leven in armoede. Daarom biedt het Armoedefonds kwetsbare ouderen in armoede in de winter, via lokale hulporganisaties, een Ik-denk-aan-jou steunpakketje met boodschappentegoed van 35 euro aan. Met het boodschappentegoed kunnen de ouderen boodschappen en verzorgings-en hygiëneproducten kopen. Het Ik-denk-aan-jou steunpakketje wordt, via lokale hulporganisaties, aangeboden in een doosje wat verder is gevuld met mondkapjes, desinfecterende handgel en een aantal items om hen een hart onder de riem te steken. Zoals een puzzelboekje, mooie kaarten en een kalender. Wij vergeten hen niet. Wij zijn er voor hen. Samen met u. 

Help mee alstublieft om zoveel mogelijk hulppakketten voor ouderen mogelijk te maken.
Doe het vandaag nog. Klik hier of op de button.


IK HELP MEE