Close Menu

Schoolspullenactie


Schoolspullenactie 2021

De zomervakantie is vaak het moment om schoolspullen te kopen voor het nieuwe schooljaar. Maar voor veel gezinnen in Nederland zijn de kosten die dit met zich meebrengt moeilijk op te brengen. Met onze schoolspullenactie helpen we  kinderen die opgroeien in armoede en (voor het eerst) naar de middelbare school gaan. Zij ontvangen voor de zomervakantie, via lokale hulporganisaties, een schoolspullenpas ter waarde van 50 euro. De schoolspullenpas is te gebruiken van 1 juli tot 30 september bij landelijke winkelketens waaronder bijvoorbeeld de HEMA en de Bruna. 


De schoolspullenpas helpt! 

Bron: NOS Jeugdjournaal 

Robin (12) is een van de ruim 10.000 kinderen die in 2020 dankzij het Armoedefonds schoolspullen heeft kunnen kopen. Aan schoolspullen kun je al snel tientallen euro's kwijt zijn, en dat geld is er thuis bij Robin niet zomaar. "Wij zijn niet arm, maar we hebben ook niet veel geld. Doordat we met veel zijn moeten we het geld ook een beetje verdelen. Met de schoolspullenpas van 50 euro kon ik alles pakken wat ik nodig had en wat ik mooi vond". 


Wilt u een bijdrage leveren?

Wilt u als particulier of bedrijf een bijdrage leveren aan de schoolspullenactie? Wij kunnen uw hulp goed gebruiken! Wij krijgen elk jaar meer aanvragen voor de schoolspullenpas. Het aantal kinderen dat hulp nodig heeft groeit. In 2020 hebben maar liefst 10.246 kinderen een schoolspullenpas via het Armoedefonds ontvangen, dit was het dubbele ten opzichte van het jaar daarvoor. Samen kunnen we helpen! 

Ik wil helpen


Schoolspullenactie 2020 - schoolspullen voor 10.246 kinderen
Schoolspullenactie 2019 - schoolspullen voor 5.672 kinderen
Schoolspullenactie 2018 - schoolspullen voor 2.659 kinderen
Schoolspullenactie 2017 - schoolspullen voor 3.788 kinderen
Schoolspullenactie 2016 - schoolspullen voor 800 kinderen

 

Informatie schoolspullenpas

Waar is de schoolspullenpas te gebruiken?
Met de schoolspullenpas kunnen schoolspullen gekocht worden bij de volgende winkels:
Bruna
Primera
HEMA
Albert Heijn schoolcampus
Bristol
Aktiesport
Perry Sport
Top1Toys in de winkel en online
Online schoolspullen kopen met de schoolspullenpas? Dat kan via www.schoolosaurus.nl. 
 

Op de website schoolspullenpas.nl is te zien welke lokale hulporganisaties de schoolspullenpas ontvangen en verstrekken via Stichting Armoedefonds (klik daarvoor op het logo met de twee poppetjes van het Armoedefonds). Individuele aanvragen voor de schoolspullenpas verlopen direct via de lokale hulporganisaties. Neem contact op met een lokale hulporganisatie voor vragen omtrend het in aanmerking komen voor een schoolspullenpas.