Close Menu

Schoolspullenactie

10.246 kinderen ontvangen een schoolspullenpas!

De zomervakantie is vaak het moment om schoolspullen te kopen voor het nieuwe schooljaar. Maar voor veel gezinnen in Nederland zijn de kosten die dit met zich meebrengt moeilijk op te brengen. Met onze schoolspullenactie helpen we dit jaar 10.246 kinderen die opgroeien in armoede en volgend schooljaar naar de middelbare school gaan. Zij ontvangen een schoolspullenpas ter waarde van 50 euro. Maar liefst 126 lokale hulporganisaties doen mee met de schoolspullenactie van het Armoedefonds en zorgen voor het verspreiden van de schoolspullenpassen. De schoolspullenactie wordt mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en vermogensfondsen*. 

De geselecteerde lokale hulporganisaties delen de passen uit aan kinderen die opgroeien in armoede en (voor het eerst) naar de middelbare school gaan. De pas is te gebruiken tot en met 1 oktober 2020. 

Op de website schoolspullenpas.nl is te zien welke lokale hulporganisaties de schoolspullenpas ontvangen en verstrekken via Stichting Armoedefonds (klik daarvoor op het logo met de twee poppetjes van het Armoedefonds). Individuele aanvragen voor de schoolspullenpas verlopen direct via de lokale hulporganisaties. Neem contact op met een lokale hulporganisatie voor vragen omtrend het in aanmerking komen voor een schoolspullenpas. 
 

Bron: NOS Jeugdjournaal 
 

Mede mogelijk gemaakt door: 

* Onze dank gaat uit naar de donateurs van Stichting Armoedefonds, bedrijven en vermogensfondsen die een bijdrage leveren aan de schoolspullenactie 2020. Stichting Zonnige Jeugd, Stichting Coovels Smits, Stichting het Voormalig Roomsch Armen Weeshuis, Stichting Dorodarte, Ars Donandi, RDO Balije van Utrecht, Stichting Mundo Crastino Meliori, Elise Mathilde Fonds, Stichting De Groot Fonds, NRC Lezersfonds, KNR-PIN, Stichting Maria Emalia Dorrepaal, W.M. De Hoop Stichting, Weldadige Stichting van Heutz. Van den Broek Lohmanfonds, Stichting Jacques de Leeuw, Stichting Bob Verheeke Fonds, Fonds 1818, Moeke Fonds, Stichting Miles of Pleasure, Fundatie van den Santheuvel Sobbe, Burgerweeshuis Harderwijk, CVC Capital, Stichting Weeshuis der Doopsgezinden, Stichting Buitenkans, Stichting Bladt Charity.

 

Schoolspullenactie 2019 - schoolspullen voor 5.672 kinderen
Schoolspullenactie 2018 - schoolspullen voor 2.659 kinderen
Schoolspullenactie 2017 - schoolspullen voor 3.788 kinderen
Schoolspullenactie 2016 - schoolspullen voor 800 kinderen

 

Informatie schoolspullenpas

Waar is de schoolspullenpas te gebruiken?
Met de schoolspullenpas kunnen schoolspullen gekocht worden bij de volgende winkels:
Bruna
Primera
HEMA
Albert Heijn schoolcampus
Bristol
Aktiesport
Perry Sport
Top1Toys (vanaf half juli hier te besteden)
Online schoolspullen kopen met de schoolspullenpas? Dat kan via www.schoolosaurus.nl. 


 

 

Saldo check