Armoedefonds & Kruidvat

Stichting Armoedefonds en Kruidvat vinden dat iedereen het verdient om zich gezond, mooi en goed te voelen. Helaas komen meer dan 1 miljoen mensen in Nederland financieel niet rond. In samenwerking met het Armoedefonds steunt Kruidvat gezinnen die het echt nodig hebben. Zij ontvangen een Kruidvat Health & Beauty kaart met een tegoed van 25 euro waarmee in elke Kruidvat winkel en in de webwinkel gratis verzorgingsproducten kunnen worden gehaald. Het Armoedefonds zorgt voor de distributie van de kaart naar lokale armoedehulporganisaties die gezinnen in armoede ondersteunen. Help je ook mee? 

Verzorgingsarmoede 

Eén op de zeven volwassen Nederlanders (15%) heeft te maken met verzorgingsarmoede. Over verzorgingsarmoede wordt gesproken als iemand in de afgelopen twaalf maanden soms of vaak geen dagelijkse verzorgingsproducten, zoals tandpasta,wasmiddel en deodorant heeft kunnen kopen vanwege een tekort aan financiële middelen. 24% van de Nederlanders die kampt met verzorgingsarmoede is zelfs wekelijks niet in staat om verzorgingsproducten aan te schaffen. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos I&O in opdracht van Kruidvat en het Armoedefonds.

De gevolgen van verzorgingsarmoede zijn groot. Mensen vermijden social interacties en ervaren psychosociale klachten en gezondheidsklachten.

Henk de Graaf, Stichting Armoedefonds: “Een tube tandpasta of een fles shampoo zou nooit een bron van stress mogen zijn. Toch is dat de harde realiteit voor veel mensen. Verzorgingsproducten zijn geen luxe maar een basisbehoefte. De samenwerking met Kruidvat is een eerste stap om te zorgen dat verzorgingsproducten voor iedereen toegankelijk worden.”

“Wij moeten van een zeer beperkt bedrag rondkomen. Het is daarom elke maand spannend of we wel genoeg luiers kunnen kopen voor onze baby. Het is zo fijn dat ik met de Health & Beauty kaart van Kruidvat nu een grote voorraad kan aanschaffen, dat scheelt me heel veel stress.”

Janneke (35)

Help mee!

Wist je dat lokale armoedehulporganisaties door heel Nederland nodige verzorgingsproducten uitgeven aan mensen in armoede? Met jouw hulp kunnen we het onmisbare werk van (lokale) hulporganisaties blijven ondersteunen.

Ook kinderen kunnen in actie komen voor het Armoedefonds! Wil je weten wat jij kan doen? Klik op de knop ‘kom in actie’

Help als Kruidvat klant het Armoedefonds

Tijdens de ‘Samen in actie weken’, die lopen van 11 juni tot en met 24 juni, kan iedereen een steentje bijdragen. Bij aankoop van een deelnemend product ontvang je er zelf één gratis én doneert Kruidvat, samen met haar partners, eenzelfde product aan iemand die dit product echt nodig heeft.

Doneer je Kruidvat punten aan het Armoedefonds. Scan je Kruidvat kaart en doneer je punten, want die zijn geld waard! Kruidvat verdubbelt de punten, zodat er nóg meer geld naar gezinnen in armoede gaat.

Q&A

Meest gestelde vragen over de actie Kruidvat & Armoedefonds

Q&A

Meest gestelde vragen over de actie Kruidvat & Armoedefonds

Kan ik zelf een Kruidvat Health & Beauty Kaart aanvragen?

Het Armoedefonds verzorgt de verspreiding van de kaart via lokale hulporganisaties, je kan je hier niet zelf voor aanmelden. Mocht je geen kaart hebben ontvangen en heb je wel hulp nodig? Er zijn in Nederland veel organisaties die hulp bieden. Hier vind je meer informatie over deze hulporganisaties: https://www.armoedefonds.nl/ik-zoek-hulp/

Kan ik er dan direct mee betalen?

Na verspreiding door het Armoedefonds wordt de Kruidvat Health & Beauty Kaart geactiveerd. In de begeleidende brief, die je ontvangt bij de kaart staat de activatie datum. Vanaf dan is de kaart in elke Kruidvat winkel in Nederland en op kruidvat.nl te gebruiken. 

Hoe hoog is het bedrag dat op de kaart staat?

Er staat een tegoed van € 25,- op de kaart.

Er staat geen waarde op de kaart?

De kaart is vanaf 6 december 2023 opgewaardeerd en te gebruiken. Dit staat ook in de begeleidende brief bij de kaart.

Kan ik alleen verzorgingsproducten kopen met de kaart?

De Kruidvat Health & Beauty Kaart is bedoeld om persoonlijke verzorgingsproducten mee te kopen en mensen kunnen zelf kiezen of ze bijvoorbeeld luiers, shampoo, tandpasta, of maandverband nodig hebben

Hoe lang is de Kruidvat Health & Beauty Kaart geldig?

Het tegoed op deze kaart is altijd geldig.

Moet ik de kaart in 1 keer besteden?

Het tegoed op de kaart kan in delen worden besteed.

Hoe weet ik wat er nog op de kaart staat?

Het (resterende) saldo kan je opvragen bij de kassa van iedere Kruidvat winkel of via kruidvat.nl/cadeaukaart.

Kan ik de kaart ruilen of retourneren?

Je kunt deze kaart niet ruilen of retourneren.

Kan ik de kaart inwisselen tegen contant geld?

Het tegoed op deze kaart kan niet contant worden uitbetaald.

Is online bestellen voor mij gratis?

Voor alle online bestellingen gelden dezelfde regels.

  • Bestellen kan pas vanaf 15 euro.
  • Levering in een Kruidvat winkel is gratis
  • Er zijn elke week actieartikelen/promoties die gratis verzending met zich meebrengen.
Kan ik ook zelf doneren aan het Armoedefonds?

Het is mogelijk om je spaarpunten te doneren aan het Armoedefonds via https://www.kruidvat.nl/goededoelen of je kunt rechtstreeks doneren aan het Armoedefonds via https://www.armoedefonds.nl/doneren-steunen/

Volg armoedefonds op social media