Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketjes

Nel is 69 jaar en woont in Rotterdam. Na een echtscheiding jaren geleden vertrok haar ex-man naar het buitenland, en bleef zij in de schulden achter. Nel werd arbeidsongeschikt door gezondheidsproblemen en staat nu al jaren onder bewind. Ze leeft van 55 euro per week. Dat is soms bikkelen, zeker omdat haar broze gezondheid haar kwetsbaar maakt. Haar kleinkinderen ziet ze de laatste jaren niet meer, omdat haar kinderen het te ingewikkeld vinden dat Nel zo’n klein budget heeft en de kleinkinderen geen cadeautjes kan geven. “Het is pijnlijk en heeft mij heel veel verdriet gedaan”, vertelt Nel. Nel is één van de ouderen die een Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketje krijgt.

Steun voor kwetsbare ouderen

Het Armoedefonds maakt zich sterk voor ouderen die leven in armoede.
Daarom biedt het Armoedefonds kwetsbare ouderen (60 plus) in armoede deze winter, via lokale hulporganisaties, een boodschappenkaart aan. Met dit tegoed kunnen de ouderen boodschappen en verzorgings-en hygiëneproducten kopen. De boodschappenkaart wordt aangeboden in een brievenbuspakket wat verder is gevuld met een aantal items om hen een hart onder de riem te steken. Waardoor ze het gevoel krijgen ‘iemand denkt aan mij’, ‘ik word niet vergeten’.

Belangrijk aspect van het project is dat ouderen met de boodschappenkaart, zélf kunnen kiezen waaraan ze dit extra budget besteden.

Deelnemen als lokale hulporganisatie?

Wil je met jouw hulporganisatie Ik-denk-aan-jou steunpakketjes uitdelen aan de 60 plussers die jullie ondersteunen? Je kunt je organisatie in mei aanmelden voor het nieuwe jaar. Neem contact met ons op via hulporganisaties@armoedefonds.nl of bel naar 073-7440181. In november/december 2023 maken wij bekend aan de organisaties of zij kunnen deelnemen aan het project.
Update: door enorme belangstelling kunnen wij helaas geen aanvragen dit jaar meer aannemen voor steunpakketjes.

Inhoud steunpakketje

Begin januari 2023 zijn er 8.500 Ik-denk-aan-jou steunpakketjes, met daarin onder meer boodschappenkaarten naar lokale hulporganisaties in Nederland verstuurd. Het extra boodschappentegoed werd enorm gewaardeerd door de ontvangers van het steunpakketje. Het pakketje bevatte een Albert Heijn boodschappenkaart ter waarde van 20 euro. Een HEMA cadeaukaart ter waarde van 10 euro. Daarnaast een kalender, puzzelboekje, pen en 3 voorgefrankeerde ansichtkaarten.