Donatie­verdubbelaar

Richt je organisatie zich op armoedebestrijding of het verzachten van de gevolgen van armoede in Nederland en start je binnenkort een fondsenwervende actie? Misschien kan Stichting Armoedefonds de opbrengst verdubbelen*.

Met de donatieverdubbelaar geven wij je organisatie graag een steuntje in de rug om eigen fondsen te werven. Je kunt zelf een actie of evenement organiseren. Denk aan een open dag, een braderie of een sponsorloop. Iedere bijdrage helpt en Stichting Armoedefonds verdubbelt voor je organisatie de opbrengst. Om in aanmerking te komen voor de donatieverdubbelaar van Stichting Armoedefonds moet dit evenement wel een nieuwe, nog niet gestarte, fondsenwervende actie zijn.

Voorbeeld

Met een sponsorloop haalt je organisatie € 300,- op. Stichting Armoedefonds verdubbelt dit opgehaalde bedrag voor uw organisatie. De sponsorloop heeft dan maar liefst € 600,- opgehaald dankzij de donatieverdubbelaar van Stichting Armoedefonds.

Neem vooraf contact op met Stichting Armoedefonds voor toestemming! Gebruik hiervoor het aanvraagformulier donatieverdubbelaar. Stuur deze per e-mail naar hulporganisaties@armoedefonds.nl. 
Voor vragen bel naar: 073-7440181

Let op! Het maximale bedrag dat je kunt indienen om te verdubbelen is € 1.250,-. Dus ook indien je meer dan € 1.250,- aan inkomsten/donaties hebt opgehaald.

*verdubbeling door Stichting Armoedefonds tot max. een bedrag van € 2.500,-

Toekenning donatieverdubbelaar

  • Het principe van de donatieverdubbelaar is om de organisatie een steun in de rug te geven om eigen fondsen te werven.
  • Bij voorkeur nieuwe fondsenwervende initiatieven van de organisatie worden goedgekeurd voor de donatieverdubbelaar.
  • Aanvragen dienen voorafgaand aan een evenement ingediend te worden.
  • Maximaal 2 x donatieverdubbelaar aanvragen per jaar. 
  • Stichting Armoedefonds verdubbelt maximaal € 1.250,- van het opgehaalde bedrag.
  • Het bedrag wordt uitgekeerd nadat het opgehaalde geld (met een maximum van € 1.250,-) op de rekening van Stichting Armoedefonds is gestort.

Volg armoedefonds op social media