Lokale hulporganisaties

Het Armoedefonds steunt lokale hulporganisaties en initiatieven in heel Nederland die zich richten op het ondersteunen van de minima. Wij steunen hen met geld, producten en kennis. Ook kunnen hulporganisaties deelnemen aan onze projecten zoals bijvoorbeeld de Schoolspullenactie. 

Stichting Armoedefonds zet zich dagelijks in om te zorgen dat vrijwilligers van lokale hulporganisaties en initiatieven hun werk kunnen voortzetten.

Lokale hulporganisaties en initiatieven kunnen deelnemen aan onze projecten of een aanvraag indienen voor financiële steun. Drie keer per jaar heeft het Armoedefonds een toekenningsronde. Aanvragen van lokale hulporganisaties worden dan door een commissie bekeken. Organisaties moeten samen met hun aanvraag bewijsstukken als statuten, jaarrekening enzovoorts overleggen. Bij goedkeuring ontvangen zij een bijdrage voor hun activiteit of project. Na afloop dienen de organisaties een verantwoording in. 

Het Armoedefonds gaat graag op bezoek bij de lokale hulporganisaties en initiatieven. Van onze bezoeken maken wij een bericht en deze kun je hier nalezen of op onze social media kanalen. 

Nieuwsberichten

Pasta, beleg of koffie? Bij de Voedselbankwinkel kun je zelf kiezen Blog Bij Voedselbankwinkel Schappelijk in Scheveningen kunnen mensen in de winkel zelf uitzoeken welke producten ze nodig hebben.
Annemarie en Yvonne staan voor een schap met verzorgingsproducten in de Weggeefhoek. Een kinderfeestje voor iedereen dankzij De Weggeefhoek Blog Bij De Weggeefhoek Gilze & Rijen staan bakken met complete kinderfeestjes. Zo is er een doos voor een piratenfeest en…
Koop Always en #StopMenstruatieArmoede Bedrijf Always zet zich samen met Femke Bol in om menstruatiearmoede in Nederland tegen te gaan
Sleutel van de nieuwe bus wordt overhandigd. Op de witte bus staat groot het logo van de Voedselbank. Armoedefonds steunt Voedselbank met nieuwe koelbus Nieuws Voedselbank Den Bosch heeft mede dankzij steun van het Armoedefonds een nieuwe koelbus kunnen aanschaffen.
Moodies doneert menstruatieondergoed! Bedrijf Stichting Armoedefonds heeft een fijne donatie ontvangen van menstruatieondergoed van Moodies!
Opening MUP Breda: onder andere de wethouder, vertegenwoordiger Armoedefonds en vrijwilliger van De Verbinding staan voor een grote kast vol menstruatieproducten. Menstruatiearmoede aanpakken met gemeente Breda Nieuws Het Armoedefonds gaat samen met Breda de strijd aan tegen menstruatiearmoede. Dankzij de samenwerking openen verschillende nieuwe MUP’s in Breda.
Steeds meer mensen vragen armoedehulp aan Persbericht Het aantal hulpvragen bij armoedehulporganisaties neemt toe. Daardoor werkt 1 op de 9 organisaties met een wachtlijst. Een flinke toename…
Armoedefonds steunt Stichting Steun je Medemens na brand Nieuws De locatie van Stichting Steun je Medemens is grotendeels verwoest door brandstichting. Het Armoedefonds steunt Stichting Steun je Medemens met…
Armoedefonds en Kruidvat: Iedereen verdient een mooie kerst Persbericht Kruidvat geeft vandaag het startsein voor de hartverwarmende kerstcampagne ‘Iedereen verdient een mooie kerst’ voor het Armoedefonds.

Volg armoedefonds op social media