Lokale hulporganisaties

Het Armoedefonds steunt lokale hulporganisaties en initiatieven in heel Nederland die zich richten op het ondersteunen van de minima. Wij steunen hen met geld, producten en kennis. Ook kunnen hulporganisaties deelnemen aan onze projecten zoals bijvoorbeeld de Schoolspullenactie. 

Stichting Armoedefonds zet zich dagelijks in om te zorgen dat vrijwilligers van lokale hulporganisaties en initiatieven hun werk kunnen voortzetten.

Lokale hulporganisaties en initiatieven kunnen deelnemen aan onze projecten of een aanvraag indienen voor financiële steun. Drie keer per jaar heeft het Armoedefonds een toekenningsronde. Aanvragen van lokale hulporganisaties worden dan door een commissie bekeken. Organisaties moeten samen met hun aanvraag bewijsstukken als statuten, jaarrekening enzovoorts overleggen. Bij goedkeuring ontvangen zij een bijdrage voor hun activiteit of project. Na afloop dienen de organisaties een verantwoording in. 

Het Armoedefonds gaat graag op bezoek bij de lokale hulporganisaties en initiatieven. Van onze bezoeken maken wij een bericht en deze kun je hier nalezen of op onze social media kanalen. 

Nieuwsberichten

Lokale armoedehulporganisaties kunnen de hulpvragen nauwelijks aan Persbericht Op Prinsjesdag staat het thema armoedebestrijding centraal. Stichting Armoedefonds is blij dat er aandacht is voor het onderwerp, maar daarmee…
Stichting Armoedefonds en Libresse samen tegen menstruatie-armoede Persbericht Libresse en Stichting Armoedefonds vinden elkaar in de strijd tegen menstruatie-armoede en hebben besloten hierin samen op te trekken. Stichting…
Stichting Armoedefonds op 100%NL Nieuws Luister vanaf maandag 28 augustus naar het commercial blok op 100%NL en beluister de eerste radiocommercial van het Armoedefonds!
Wocha doneert luxe beddengoed aan Stichting Armoedefonds Wocha doneert luxe beddengoed aan het Armoedefonds! Bedrijf Wocha, een start-up van van luxe beddengoed met sociale impact, heeft 30 dekbedovertreksets gedoneerd aan Stichting Armoedefonds.
Stijging van armoedehulpvragen bij 64% van lokale hulporganisaties Persbericht Uit de resultaten van het recente onderzoek van Stichting Armoedefonds blijkt dat de situatie van armoede in Nederland ernstig is…
Minister Carola Schouten Minister Carola Schouten bezoekt het Armoedefonds Nieuws Minister Carola Schouten heeft het Armoedefonds bezocht en is in gesprek gegaan met hulporganisaties.
De Schoolspullenactie van het Armoedefonds is van start! Persbericht Met de Schoolspullenactie helpt Stichting Armoedefonds kinderen die opgroeien in armoede en naar de middelbare school gaan. Hiermee kunnen ze…
foto van organisaties met cheque Landelijke Bijeenkomst Armoedehulp 2023 Nieuws Afgelopen 3 juni was weer een geslaagde editie van de Landelijke Bijeenkomst Armoedehulp voor hulporganisaties in Nederland.
Minister Schouten ondersteunt Stichting Armoedefonds bij uitbreiding Menstruatieproducten uitgiftepunten Persbericht Het kabinet geeft het Armoedefonds 2 jaar financiële steun van in totaal 2 miljoen euro om het aantal menstruatieproducten uitgiftepunten…

Volg armoedefonds op social media