Lokale hulporganisaties

Het Armoedefonds steunt lokale hulporganisaties en initiatieven in heel Nederland die zich richten op het ondersteunen van de minima. Wij steunen hen met geld, producten en kennis. Ook kunnen hulporganisaties deelnemen aan onze projecten zoals bijvoorbeeld de Schoolspullenactie. 

Stichting Armoedefonds zet zich dagelijks in om te zorgen dat vrijwilligers van lokale hulporganisaties en initiatieven hun werk kunnen voortzetten.

Lokale hulporganisaties en initiatieven kunnen deelnemen aan onze projecten of een aanvraag indienen voor financiële steun. Drie keer per jaar heeft het Armoedefonds een toekenningsronde. Aanvragen van lokale hulporganisaties worden dan door een commissie bekenen. Organisaties moeten samen met hun aanvraag bewijsstukken als statuten, jaarrekening enzovoorts overleggen. Bij goedkeuring ontvangen zij een bijdrage voor hun activiteit of project. Na afloop dienen de organisaties een verantwoording in. 

Het Armoedefonds gaat graag op bezoek bij de lokale hulporganisaties en initiatieven. Van onze bezoeken maken wij een bericht en deze kun je hier nalezen of op onze social media kanalen. 

Nieuwsberichten

Menstruatie ondergoed ontvangen van Lotties Bedrijf Stichting Armoedefonds heeft een fijne donatie ontvangen van ruim 350 stuks menstruatie ondergoed!
1.500e punt met gratis maandverband is een stap in de goede richting Persbericht Stichting Armoedefonds opent 1.500e uitgifte punt in Openbare Bibliotheek Amsterdam.
Internationale Vrouwendag 2023: Stop menstruatiearmoede! Nieuws Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Deze dag staat in het teken van solidariteit onder vrouwen en de strijd tegen gender…
Wasbare donatie Bedrijf Ruim 500 wasbare maandverbanden voor het Armoedefonds dankzij actie van Kaatje Katoen
Armoedefonds steunt Voedselbank Amsterdam Nieuws Met een bijdrage voor de inkoop van voedsel.
WRTS ondersteunt scholieren! Bedrijf Met extra oefenmateriaal, woordenlijsten, uitlegvideo's en meer!
Vet Gezellig budget challenge 2023 Actie Alwin (online) documentaire maker, startte een actie voor het Armoedefonds op zijn Youtube kanaal Vet Gezellig.
Het uitdelen van de 8.500 Ik-denk-aan-jou steunpakketjes is begonnen Nieuws Samen met ruim 219 lokale hulporganisaties kunnen we veel ouderen blij maken.
Radiozendtijd als donatie! Bedrijf Deze zendtijd kunnen we goed inzetten om het bewustzijn te vergroten m.b.t. armoede in Nederland.

Volg armoedefonds op social media