Schoolspullenpas

Robin (12) is een van de kinderen die  dankzij het Armoedefonds schoolspullen heeft kunnen kopen. Aan schoolspullen kun je al snel tientallen euro’s kwijt zijn, en dat geld is er thuis bij Robin niet zomaar. “Wij zijn niet arm, maar we hebben ook niet veel geld. Doordat we met veel zijn moeten we het geld ook een beetje verdelen. Met de Schoolspullenpas van 50 euro kon ik alles pakken wat ik nodig had en wat ik mooi vond”. 

De Schoolspullenpas helpt

De zomervakantie is vaak het moment om schoolspullen te kopen voor het nieuwe schooljaar. Maar voor veel gezinnen in Nederland zijn de kosten die dit met zich meebrengt moeilijk op te brengen. Met onze Schoolspullenactie helpen we  kinderen die opgroeien in armoede en (voor het eerst) naar de middelbare school gaan. Zij ontvangen voor de zomervakantie, via lokale hulporganisaties, een schoolspullenpas ter waarde van 50 euro.

In 2022 heeft het Armoedefonds ruim 15.650 Schoolspullenpassen kunnen verstrekken aan kinderen. Wij danken alle hulporganisaties voor hun inzet en hulp bij het verspreiden van de Schoolspullenpassen. Wij hopen ook in 2023 weer veel kinderen te kunnen helpen met de Schoolspullenpas. 

Deelnemen als lokale hulporganisatie?

Wil je met jouw hulporganisatie Schoolspullenpassen uitdelen aan de kinderen die jullie ondersteunen? In het najaar (oktober/november) gaat de inventarisatie van start. Wij maken de start van de inventarisatieronde bekend via onze e-mailnieuwsbrief aan beneficianten en plaatsen hier de startdatum. Wij geven de voorkeur aan het in bezit zijn van een ANBI status door de  aanvragende hulporganisatie/stichting. Voor schooljaar 2023 is de inventarisatieronde gesloten en is aanmelden niet meer mogelijk. Eind april krijgen hulporganisaties te horen of zij kunnen deelnemen en hoeveel Schoolspullenpassen zij in juli gaan ontvangen.