Schoolspullenactie

Robin (12) is een van de kinderen die  dankzij het Armoedefonds schoolspullen heeft kunnen kopen. Aan schoolspullen kun je al snel tientallen euro’s kwijt zijn, en dat geld is er thuis bij Robin niet zomaar. “Wij zijn niet arm, maar we hebben ook niet veel geld. Doordat we met veel zijn moeten we het geld ook een beetje verdelen. Met de Schoolspullenpas van 50 euro kon ik alles pakken wat ik nodig had en wat ik mooi vond”. 

De Schoolspullenactie helpt!

 Veel gezinnen die in armoede leven hebben te weinig geld om schoolspullen te kopen. Vooral wanneer kinderen naar de brugklas gaan moeten er veel nieuwe spullen gekocht worden. Een goede start op een nieuwe school is ontzettend belangrijk en de juiste schoolspullen hebben draagt hier aan bij. 

 Met de Schoolspullenactie helpt Stichting Armoedefonds kinderen die opgroeien in armoede en voor het eerst naar de middelbare school gaan. Zij ontvangen voor de zomervakantie, via lokale hulporganisaties, een schoolspullenpas ter waarde van 50 euro. Hiermee kunnen ze in verschillende winkels schoolspullen kopen die ze nodig hebben en mooi vinden.

 

Bedankt voor de schoolspullenpas. Nu kan ik leuke schoolspullen kopen voor de middelbare school zonder dat mama en papa zitten te puzzelen hoe ze het gaan betalen. En dan hebben papa en mama weer wat minder zorgen. 

Anne (13)

Help mee en steun de Schoolspullenactie!

Afgelopen weken zijn er ruim 14.000 schoolspullenpassen uitgedeeld aan kinderen in heel Nederland. Stichting Armoedefonds verspreidt deze passen via lokale hulporganisaties in het hele land. Door de toename aan hulpvragen zijn er momenteel helaas meer aanvragen dan schoolspullenpassen. Er wachten daarom nog 2.000 kinderen op een schoolspullenpas.

Met extra financiële steun en donaties is het voor Stichting Armoedefonds mogelijk om deze 2.000 kinderen ook een schoolspullenpas te geven en zo een fijne start van de middelbare school te bieden.

Wil je via internetbankieren een bedrag doneren?
Gebruik dan ons rekeningnummer: NL19 INGB 0006 2638 41 t.n.v. Stichting Armoedefonds.

 

Doneren via Tikkie!

 

  1.  Scan de QR code
  2. Kies zelf een bedrag dat je wilt doneren.
  3. Selecteer je bank.
  4. Bevestig de betaling zoals je gewend bent.
  5. Je donatie via Tikkie is afgerond!