Close Menu

Kwetsbare ouderen

Steun voor kwetsbare ouderen

Het Armoedefonds wil zich sterk maken voor ouderen die leven in armoede.
Daarom biedt het Armoedefonds kwetsbare ouderen (65 plus) in armoede deze winter, via lokale hulporganisaties, een tegoedkaart aan. Met dit tegoed kunnen de ouderen boodschappen en verzorgings-en hygiëneproducten kopen. De tegoedkaart wordt aangeboden in een brievenbuspakket wat verder is gevuld met een aantal items om hen een hart onder de riem te steken. Waardoor ze het gevoel krijgen ‘iemand denkt aan mij’, ‘ik word niet vergeten’. 

Belangrijk aspect van het project is dat ouderen met de tegoedkaart, zélf kunnen kiezen waaraan ze dit extra budget besteden. Afgelopen jaar heeft het Armoedefonds, via lokale hulporganisaties, 5.000 ouderen een steunpakketje kunnen geven. Maar er zijn nog veel meer ouderen die extra steun kunnen gebruiken. Dit jaar hopen we daarom nog meer ouderen een steunpakketje te kunnen aanbieden. Help je mee?
 

Ik wil helpen

 

Ouderenpakketten winter 2021/2022
Onze dank gaat uit naar de donateurs van Stichting Armoedefonds, particuliere actievoerders, bedrijven en vermogensfondsen die met een gift een bijdrage leveren. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Dr. C.J. Vaillant Fonds.

 

5.000 ouderenpakketten winter 2020/2021

De afgelopen maanden (winter 2020/2021) zijn ouderenpakketten, met daarin ondermeer een boodschappentegoed, anti-bacteriële handgel en een mondkapje, naar 101 lokale hulporganisaties in Nederland verstuurd. Het extra boodschappentegoed werd enorm gewaardeerd door de ruim 5.000 ontvangers van het steunpakketje. Even wat boodschappen halen bij de Albert Heijn of hygiëne en verzorgingsproducten kopen bij de Etos.

"Hierbij wil ik u hartelijk danken voor het pakket wat ik heb ontvangen. Dit overtrof mijn verwachtingen!! Dank, ik ga hier zeker van genieten!!"