Close Menu

Kwetsbare ouderen

Steun voor kwetsbare ouderen

Nel is 69 jaar en woont in Rotterdam. Na een echtscheiding jaren geleden vertrok haar ex-man naar het buitenland, en bleef zij in de schulden achter. Nel werd arbeidsongeschikt door gezondheidsproblemen en staat nu al jaren onder bewind. Ze leeft van 55 euro per week. Dat is soms bikkelen, zeker omdat haar broze gezondheid haar kwetsbaar maakt. Haar kleinkinderen ziet ze de laatste jaren niet meer, omdat haar kinderen het te ingewikkeld vinden dat Nel zo’n klein budget heeft en de kleinkinderen geen cadeautjes kan geven. “Het is pijnlijk en heeft mij heel veel verdriet gedaan”, vertelt Nel. Nel is één van de ouderen die een Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketje krijgt.

Het Armoedefonds maakt zich sterk voor ouderen die leven in armoede.
Daarom biedt het Armoedefonds kwetsbare ouderen (65 plus) in armoede deze winter, via lokale hulporganisaties, een boodschappenkaart aan. Met dit tegoed kunnen de ouderen boodschappen en verzorgings-en hygiëneproducten kopen. De boodschappenkaart wordt aangeboden in een brievenbuspakket wat verder is gevuld met een aantal items om hen een hart onder de riem te steken. Waardoor ze het gevoel krijgen ‘iemand denkt aan mij’, ‘ik word niet vergeten’. 

Belangrijk aspect van het project is dat ouderen met de boodschappenkaart, zélf kunnen kiezen waaraan ze dit extra budget besteden. Afgelopen jaar heeft het Armoedefonds, via lokale hulporganisaties, 5.000 ouderen een steunpakketje kunnen geven. Maar er zijn nog veel meer ouderen die extra steun kunnen gebruiken. Dit jaar hopen we daarom nog meer ouderen een steunpakketje te kunnen aanbieden. Help je mee?

Ik wil helpen

 

Ouderenpakketten winter 2021/2022
In januari 2022 zullen 158 lokale hulporganisaties verspreid over Nederland ouderen in armoede blij maken met een Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketje. Daarbij zal een deel van de hulporganisaties de pakketten ook inzetten om in contact te komen met ouderen die in stille armoede leven. Samen hopen de organisaties zo de ouderen een hart onder de riem te steken en te kijken of er meer structurele hulp mogelijk is. Door de prijsstijgingen voor levensmiddelen en energie hebben de ouderen die rond de armoedegrens leven steeds meer moeite om rond te komen, terwijl het grootste deel van hen geen sociaal vangnet heeft om op terug te vallen. We hopen uiteindelijk 7.500 ouderen te kunnen helpen. 

Onze dank gaat uit naar de donateurs van Stichting Armoedefonds, particuliere actievoerders, bedrijven en vermogensfondsen die met een gift een bijdrage leveren. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting de Lichtboei, Dr. C.J. Vaillant Fonds, KNR-PIN, Stichting Coovels Smits, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting Retourschip, Stichting Bergmansfonds, Stichting Tiny & Anny van Doorne Fonds, Van Leeuwen Van Lignac Stichting, Martinus-Cremersstichting/Cremersfonds, Pasman Stichting, Fonds Sluyterman Van Loo, Willem Bloemendaal Stichting, Stichting Miles of Pleasure, Keurmerk SVI en CVC. 

 

5.000 ouderenpakketten winter 2020/2021

De afgelopen maanden (winter 2020/2021) zijn ouderenpakketten, met daarin ondermeer een boodschappenkaart, anti-bacteriële handgel en een mondkapje, naar 101 lokale hulporganisaties in Nederland verstuurd. De boodschappenkaart met extra tegoed werd enorm gewaardeerd door de ruim 5.000 ontvangers van het steunpakketje. Even wat boodschappen halen bij de Albert Heijn of hygiëne en verzorgingsproducten kopen bij de Etos.

"Hierbij wil ik u hartelijk danken voor het pakket wat ik heb ontvangen. Dit overtrof mijn verwachtingen!! Dank, ik ga hier zeker van genieten!!"

Gerelateerd nieuws