Close Menu

Kwetsbare ouderen

Steun voor kwetsbare ouderen

Het Armoedefonds wil zich sterk maken voor ouderen die leven in armoede. Daarom biedt het Armoedefonds kwetsbare ouderen (65 plus) in armoede deze winter, via lokale hulporganisaties, een tegoedkaart aan. Met dit tegoed kunnen de ouderen boodschappen en verzorgings-en hygiëneproducten kopen. De tegoedkaart wordt aangeboden in een brievenbuspakket wat verder is gevuld met mondkapjes, desinfecterende handgel en een aantal items om hen een hart onder de riem te steken. Waardoor ze het gevoel krijgen ‘iemand denkt aan mij’, ‘ik word niet vergeten’. Belangrijk aspect van het project is dat ouderen met de tegoedkaart, zélf kunnen kiezen waaraan ze dit extra budget besteden. 


Coronacrisis

Wanneer het coronavirus zich de komende maanden weer verder verspreid, worden mogelijk de maatregelen opnieuw aangescherpt. De ouderen vormen een risicogroep, waarvoor de impact van het coronavirus en de maatregelen op hun sociale leven, het ontvangen van zorg en hun gezondheid enorm groot is. Een deel van deze groep heeft moeite om zelf te voorzien in de eerste levensbehoeften, zoals gezonde voeding, en dan ook 3x per dag een maaltijd, persoonlijke verzorging en zeker ook producten om jezelf te beschermen tegen het coronavirus.


5.000 ouderenpakketten 

De afgelopen maanden (winter 2020/2021) zijn ouderenpakketten, met daarin ondermeer een boodschappentegoed, anti-bacteriële handgel en een mondkapje, naar 101 lokale hulporganisaties in Nederland verstuurd. Het extra boodschappentegoed werd enorm gewaardeerd door de ruim 5.000 ontvangers van het steunpakketje. Even wat boodschappen halen bij de Albert Heijn of hygiëne en verzorgingsproducten kopen bij de Etos.

"Hierbij wil ik u hartelijk danken voor het pakket wat ik heb ontvangen. Dit overtrof mijn verwachtingen!! Dank, ik ga hier zeker van genieten!!"