Close Menu

Kwetsbare ouderen

Steun voor kwetsbare ouderen

Het Armoedefonds wil zich sterk maken voor ouderen die leven in armoede. Daarom biedt het Armoedefonds kwetsbare ouderen (65 plus) in armoede deze winter, via lokale hulporganisaties, een tegoedkaart aan. Met dit tegoed kunnen de ouderen boodschappen en verzorgings-en hygiëneproducten kopen. De tegoedkaart wordt aangeboden in een brievenbuspakket wat verder is gevuld met mondkapjes, desinfecterende handgel en een aantal items om hen een hart onder de riem te steken. Waardoor ze het gevoel krijgen ‘iemand denkt aan mij’, ‘ik word niet vergeten’. Belangrijk aspect van het project is dat ouderen met de tegoedkaart, zélf kunnen kiezen waaraan ze dit extra budget besteden. 


Coronacrisis

Wanneer het coronavirus zich de komende maanden weer verder verspreid, worden mogelijk de maatregelen opnieuw aangescherpt. De ouderen vormen een risicogroep, waarvoor de impact van het coronavirus en de maatregelen op hun sociale leven, het ontvangen van zorg en hun gezondheid enorm groot is. Een deel van deze groep heeft moeite om zelf te voorzien in de eerste levensbehoeften, zoals gezonde voeding, en dan ook 3x per dag een maaltijd, persoonlijke verzorging en zeker ook producten om jezelf te beschermen tegen het coronavirus.


Wilt u een bijdrage leveren?

Wilt u als particulier of bedrijf een bijdrage leveren om kwetsbare ouderen te ondersteunen? Wij kunnen uw hulp goed gebruiken! Het Armoedefonds heeft al voor ruim 6.000 ouderen een aanvraag ontvangen. Het Armoedefonds wil graag zoveel mogelijk kwetsbare ouderen helpen, maar kan dit niet alleen. Helpt u ons mee? 

Ik wil helpen


Organisatie aanmelden

De steunpakketjes van het Armoedefonds worden verstrekt door lokale hulporganisaties. Een steunpakket kan dan ook alleen door lokale hulporganisaties bij het Armoedefonds worden aangevraagd. In het steunpakketje zit onder andere ook desinfecterende handgel en mondkapjes. Wilt u als lokale hulporganisatie meer informatie over de steunpakketjes van het Armoedefonds en de aanmeldprocedure? Stuur dan een e-mail naar info@armoedefonds.nl. Door grote belangstelling is het niet meer mogelijk uw organisatie aan te melden.