Close Menu

Menstruatie-armoede

Maandverband dat schuurt

Wanneer je maar maximaal 50 euro per week te besteden hebt dan word je gedwongen écht over elke euro die je uitgeeft goed na te denken. Je komt voor keuzes te staan die wij ons niet kunnen voorstellen; koop ik een brood, of koop ik noodzakelijk maandverband, omdat je een basisbehoefte als hygiëne voorop stelt. Ook in Nederland komt het voor dat er thuis geen geld is voor menstruatieproducten. Meisjes en vrouwen, worden uit nood gedwongen een oplossing te zoeken. Denk aan gebruik van een sok of toiletpapier. 

Een gevoel van schaamte bekruipt deze vrouwen, ze zijn bang en onzeker. Een jonge vrouw vertelt “Wat als ik door het wc-papier heen lek? Ik blijf liever thuis en durf niet naar school.” Het gevolg is achterstand; sociaal en op gebied van educatie.

Dit mag niet gebeuren. Niet in Nederland.

Het Armoedefonds wil nog dit jaar het probleem aanpakken en verhelpen. Menstruatieproducten moeten voor iedere vrouw beschikbaar zijn die het nodig heeft. Het Armoedefonds stelt daarom menstruatieproducten beschikbaar via lokale hulporganisaties en andere laagdrempelige locaties.
De deelnemende lokale hulporganisaties ontvangen een pakket met verschillende producten. We willen vrouwen zelf de keus bieden om een product uit te kiezen dat bij hen past en dat zij comfortabel vinden. We hebben nu 23 lokale hulporganisaties die een uitgiftepunt zijn van menstruatieproducten. Wij hopen op korte termijn het aantal locaties te kunnen uitbreiden. Wij streven naar 100-200 uitgiftepunten eind 2021. 

Om duizenden menstruatieproducten mogelijk te maken is geld nodig. Help alstublieft mee om vrouwen in armoede te helpen. Laat keuzes tussen voeding en verzorging verdwijnen. Een menswaardig bestaan is wat telt. Doe een gift, kom in actie of word donateur
 

Doneer nu


Start een inzamelingsactie
Wil je lokaal menstruatie producten inzamelen zoals tampons, (herbruikbaar)maandverband of menstruatiecups. Super fijn dat je wilt helpen! Je mag de  ingezamelde producten sturen naar: Stichting Armoedefonds, Antwoordnummer 10075, 5240 VB Rosmalen. 

Producten doneren? 
Ben je leverancier, groothandel, heb je nog een voorraad menstruatieproducten staan?
Neem contact met ons op! Je kunt ons helpen met tampons, inlegkruisjes, maandverband, herbruikbaar maandverband en menstruatiecups.
Stuur een e-mail naar actie@armoedefonds.nl of bel naar 073-7440181. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerd nieuws