Voedselhulp in Nederland

De inflatie heeft grote gevolgen voor veel mensen in Nederland. Zij die al moeite hadden om rond te komen, lopen nu vast. Het budget dat zij voorheen te besteden hadden aan voedsel is nu niet toereikend. De groep mensen die in de problemen komt en hulp nodig heeft groeit. Steeds meer mensen kloppen aan bij hulporganisaties. Ruim 82% van deze hulporganisaties geeft aan een toename van hulpvragen te zien en vraagt steun van het Armoedefonds voor hulp.

Steeds meer gezinnen kunnen hun boodschappen niet betalen

Huishoudens die al elke euro moesten omdraaien krijgen het door de inflatie nog zwaarder. Zij hebben de steun van lokale hulporganisaties hard nodig. Hulporganisaties helpen door middel van een voedselpakket, bonnen om bij een supermarkt boodschappen te kunnen halen of bieden een maaltijd aan bij via een gaarkeuken. Steeds meer hulporganisaties kloppen aan bij het Armoedefonds voor steun om voedselhulp te kunnen blijven aanbieden. Zij hebben extra geld nodig om bijvoorbeeld verse groenten, fruit en zuivel in te kopen als er niet voldoende voedsel via donaties binnenkomt. Of vragen ons om hulp zodat zij boodschappenkaarten aan kunnen schaffen voor huishoudens in nood.

Wegens ziekte ben in financiële nood gekomen. Ik heb een dochter die extra zorg nodig heeft wat nog meer drukt om mijn budget. Ik kom elke week geld tekort, boodschappen doen is nu heel moeilijk. Verse producten zoals brood, groente en fruit zijn erg duur. Ik probeer te doen wat ik kan, ook voor mijn dochter maar we hebben het heel zwaar. Gelukkig krijg ik steun van een hulporganisatie met voedsel wat verlichting geeft.

Lia (46) uit Waalwijk

Help mee en geef voor voedselhulp

Het Armoedefonds heeft contact met honderden hulporganisaties die huishoudens steunen met voedselhulp. Tijdens de laatste toekenningsronde in maart bleek dat meer dan de helft van de project aanvragen van lokale hulporganisaties gericht was op voedselhulp. Dat is een enorme toename. Zij zien dat de hulpvragen toenemen en redden het niet met hun eigen middelen om al deze gezinnen te ondersteunen. Het Armoedefonds helpt deze lokale hulporganisaties zodat zij een boodschappenkaart kunnen regelen voor een gezin in nood. 
Samen maken wij ons sterk voor mensen die nu hulp nodig hebben.

Wil je via internetbankieren een bedrag doneren?
Gebruik dan ons rekeningnummer: NL19 INGB 0006 2638 41 t.n.v. Stichting Armoedefonds.

 

Doneren via Tikkie!

 

  1.  Scan de QR code
  2. Kies zelf een bedrag dat je wilt doneren.
  3. Selecteer je bank.
  4. Bevestig de betaling zoals je gewend bent.
  5. Je donatie via Tikkie is afgerond!