Menstruatie-armoede

De 16-jarige Emily staat op het punt om te vertrekken naar haar beste vriendin wanneer zij er achter komt dat ze ongesteld is en er geen tampons of maandverband meer in huis zijn. Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen, die in armoede leven, is er thuis geen geld voor maandverband of tampons. Het mag in Nederland niet zo zijn dat je door menstruatie-armoede bijvoorbeeld niet naar school kunt en daardoor een les, proefwerk of examen mist. Bekijk de volledige video van de 16 jarige Emily.

Gratis menstruatieproducten via MUP’s 

Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven is thuis geen geld voor menstruatieproducten. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via lokale hulporganisaties en andere laagdrempelige locaties. 

Het Armoedefonds stelt gratis menstruatieproducten beschikbaar via MUP’s (menstruatieproducten uitgiftepunten). We willen meisjes en vrouwen zelf de keus bieden om een product uit te kiezen dat bij hen past en dat zij comfortabel vinden. Daarom bieden we verschillende soorten, maten en merken maandverband en tampons aan. Ook zijn er menstruatiecups beschikbaar.
Met al onze MUP’s bereiken wij nu zo’n 170.000 meisjes/vrouwen in Nederland.

Producten doneren?
Dat kan! Ben je een inzamelingsactie gestart of heb je zelf nog wat producten staan die je niet meer gebruikt? Is het doosje stuk maar zijn de maandverbandjes en de tampons nog netjes dicht verpakt? Je mag de producten sturen naar:
Stichting Armoedefonds
Antwoordnummer 10075
5240 VB Rosmalen

MUP's in Nederland

Samen met het Armoedefonds tegen menstruatiearmoede: