Lokale hulporganisaties

Het Armoedefonds steunt lokale hulporganisaties en initiatieven in heel Nederland die zich richten op het ondersteunen van de minima. Wij steunen hen met geld, producten en kennis. Ook kunnen hulporganisaties deelnemen aan onze projecten zoals bijvoorbeeld de Schoolspullenactie. 

Stichting Armoedefonds zet zich dagelijks in om te zorgen dat vrijwilligers van lokale hulporganisaties en initiatieven hun werk kunnen voortzetten.

Lokale hulporganisaties en initiatieven kunnen deelnemen aan onze projecten of een aanvraag indienen voor financiële steun. Drie keer per jaar heeft het Armoedefonds een toekenningsronde. Aanvragen van lokale hulporganisaties worden dan door een commissie bekeken. Organisaties moeten samen met hun aanvraag bewijsstukken als statuten, jaarrekening enzovoorts overleggen. Bij goedkeuring ontvangen zij een bijdrage voor hun activiteit of project. Na afloop dienen de organisaties een verantwoording in. 

Het Armoedefonds gaat graag op bezoek bij de lokale hulporganisaties en initiatieven. Van onze bezoeken maken wij een bericht en deze kun je hier nalezen of op onze social media kanalen. 

Nieuwsberichten

Voedselbank Haaglanden uitgiftepunt menstruatieproducten Nieuws Het aantal uitgiftepunten in Nederland voor gratis menstruatieproducten neemt elke week toe. Wij zijn blij dat Voedselbank Haaglanden (met 26…
Armoedefonds helpt dit jaar 13.155 kinderen met de Schoolspullenpas Nieuws Stichting Armoedefonds deelt dit jaar een record aantal Schoolspullenpassen uit aan zeker 173 lokale hulporganisaties in Nederland.
Armoedefonds: “Minder probleemsituaties kunnen signaleren door coronamaatregelen” Persbericht Bijna een kwart van de lokale hulporganisaties heeft door de coronamaatregelen de afgelopen tijd minder hulp kunnen bieden dan eigenlijk…
NHA en Stichting Armoedefonds Bedrijf Het NHA wil mensen die in armoede leven een steuntje in de rug geven naar een betere toekomst.
Stichting Armoedefonds ontvangt donatie van vijf miljoen mondkapjes van Ministerie van VWS Nieuws Stichting Armoedefonds heeft van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport een donatie ontvangen van vijf miljoen wegwerpmondkapjes.
Meer armoede in Nederland, maar signalering hapert Persbericht Uit onderzoek van Stichting Armoedefonds blijkt er meer mensen financiële zorgen ervaren. Echter 16% van de armoedebestrijders ziet een daling…
Pannenkoekenmarathon Actie Dat het thema armoede in Nederland leeft, werd door een spontane actie van de PKN kerkgemeente in Boven-Hardinxveld weer bevestigd.
Gift Mooi Zo Goed zo maakt 1.000 schoolspullenpassen voor Bossche kinderen mogelijk Nieuws Met een gift van lokale organisatie Mooi zo Goed zo helpt het Armoedefonds de komende vier jaar 1.000 kinderen in…
Negentig procent armoedebestrijders Nederland verwacht toestroom hulpvraag Persbericht Uit onderzoek van Stichting Armoedefonds blijkt dat 90,1% van de armoedebestrijders de komende maanden rekent op een toename van de…

Volg armoedefonds op social media