Close Menu

Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketje

Steun voor kwetsbare ouderen

Het Armoedefonds wil zich sterk maken voor ouderen die leven in armoede.
Daarom biedt het Armoedefonds kwetsbare ouderen (65 plus) in armoede deze winter, via lokale hulporganisaties, een tegoedkaart aan. Met dit tegoed kunnen de ouderen boodschappen en verzorgings-en hygiëneproducten kopen. De tegoedkaart wordt aangeboden in een brievenbuspakket wat verder is gevuld met een aantal items om hen een hart onder de riem te steken. Waardoor ze het gevoel krijgen ‘iemand denkt aan mij’, ‘ik word niet vergeten’. 

Belangrijk aspect van het project is dat ouderen met de tegoedkaart, zélf kunnen kiezen waaraan ze dit extra budget besteden. Afgelopen jaar heeft het Armoedefonds, via lokale hulporganisaties, 5.000 ouderen een steunpakketje kunnen geven. Maar er zijn nog veel meer ouderen die extra steun kunnen gebruiken. Dit jaar hopen we daarom nog meer ouderen een steunpakketje te kunnen aanbieden. 

 

Ik-denk-aan-jou steunpakketjes winter 2020/2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de winter 2020/2021 zijn de Ik-denk-aan-jou steunpakketjes, met daarin ondermeer een boodschappentegoed, anti-bacteriële handgel en een mondkapje, naar 101 lokale hulporganisaties in Nederland verstuurd. Het extra boodschappentegoed werd enorm gewaardeerd door de ruim 5.000 ontvangers van het steunpakketje. Even wat boodschappen halen bij de Albert Heijn of hygiëne en verzorgingsproducten kopen bij de Etos.

Deelnemen als lokale hulporganisatie?

Wil je met jouw hulporganisatie Ik-denk-aan-jou steunpakketjes uitdelen aan de 65 plussers die jullie ondersteunen? Je kunt je organisatie voor dit jaar (winter 2021/2022) nog aanmelden voor de inventarisatie tot eind oktober. Neem contact met ons op via info@armoedefonds.nl of bel naar 073-7440181. In november/december maken wij bekend aan de organisaties of zij kunnen deelnemen aan het project.