Close Menu

Ik zoek hulp

Gemeente
Gemeenten ontvangen geld van de Rijksoverheid om inwoners te helpen bij het oplossen van hun schulden. De gemeenten kunnen, binnen het kader van de wet, zelf bepalen hoe zij hulp bieden. Neem contact op met uw Gemeente en vraag wat zij voor u kunnen betekenen. 

Juridische hulpverlening
Het Juridisch loket is er voor iedereen met een laag inkomen en weinig vermogen. U kunt er terecht met al uw juridische vragen. Het loket is te bereiken via 0900-8020 (0,25 p/m). Naar het spreekuur gaan kan natuurlijk ook.

Kinderen
Kansen voor alle Kinderen is een samenwerking tussen Leergeld Nederland, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Zij bieden voorzieningen op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, recreatie en overige zaken. Weten of jij in aanmerking komt voor het indienen van een aanvraag? Doe een aanvraag.

Korrelatie
Heeft u zelf het idee dat u psychische klachten heeft door financiële problemen? Neem dan contact op met Korrelatie. De hulpverleners van Korrelatie kunnen met u bespreken hoe u het beste met uw emoties om kunt gaan. Daarnaast kunnen zij u adviseren waar u hulp en ondersteuning in uw directe omgeving kunt krijgen om deze financiële problemen op te lossen. Samen kunnen jullie zo onderzoeken hoe u het heft weer in eigen handen kunt nemen. U kunt met Korrelatie bellen 0900-1450 (€ 0,15 p/m), Whatsapp (06-13863803 ma t/m vr van 09:00 tot 18:00 uur), mailen (vraag@korrelatie.nl) of chatten. 

Nibud - Zelf je schulden regelen
Wat komt er op je af als je schulden opbouwt? Wat kun je zelf doen?
Beginnende schulden? Met een goed plan kunt u eruit komen. Met de invultool van het Nibud maakt u een aflosplan. 

SchuldHulpMaatje
Een SchuldHulpMaatje werkt op vrijwillige basis en brengt overzicht in de inkomsten en uitgaven en maakt samen met u een plan voor een oplossing. Komt u er zelf niet uit en wilt u graag hulp van een SchuldHulpMaatje? Kijk hier voor een SchuldHulpMaatje bij u in de buurt.

Stichting Urgente Noden
Stichting Urgente Nodenbiedt in verschillende gemeenten in Nederland financiële hulp aan mensen die door bijzondere omstandigheden in acute financiële problemen zijn geraakt . Stichting Urgente Noden helpt alleen als er geen of onvoldoende gebruik gemaakt kan worden van wettelijke regelingen of andere voorzieningen. Bekijk hier een overzicht van Noodhulp bureaus in Nederland.

Verzekeringen ondernemers
Arbeidsongeschiktheid is een risico voor de ongeveer een miljoen zelfstandigen en freelancers in ons land. Een broodfonds is een nieuwe arbeidsongeschiktheidsvoorziening, ontwikkeld door en voor zelfstandig ondernemers. Groepen zelfstandigen spreken af om elkaar bij arbeidsongeschiktheid met schenkingen te steunen.  

Vincentiusvereniging Nederland
De Vincentiusvereniging is een vrijwilligersorganisatie op het gebied van maatschappelijke dienstverlening. Armoede in Nederland is een van hun aandachtsgebieden. Een vincentiusvereniging kan o.a. helpen met financiële of materiële steun. Zij kunnen begeleiding en structurele hulp bieden.

Voedselbank
In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Lokale voedselbanken helpen mensen door hen tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Kom ik in aanmerking voor een pakket? Zoek een voedselbank bij u in de buurt. Overzicht voedselbanken in Nederland.