Close Menu

Ik zoek hulp


Hulpbijarmoede.nl

De website Hulpbijarmoede.nl brengt hulpzoekende en hulporganisaties samen. Vul je woonplaats in en krijg een overzicht van hulporganisaties in de buurt. Bezoek de website van een lokale hulporganisatie en kijk wat ze voor je kunnen betekenen. Hulpbijarmoede.nl is een nieuw initiatief sinds maart 2019. Met lokale hulporganisaties wordt voortdurend samengewerkt om het hulpaanbod zo volledig mogelijk in kaart te brengen.


Gemeente

Gemeenten ontvangen geld van de Rijksoverheid om inwoners te helpen bij het oplossen van hun schulden. De gemeenten kunnen, binnen het kader van de wet, zelf bepalen hoe zij hulp bieden. Neem contact op met jouw Gemeente en vraag wat zij voor jou kunnen betekenen. 

Bekijk hieronder een korte video van Stimulansz en MEE NL

>

Voor meer informatie video's over onder meer schuldhulpverlening, of je geldzaken op orde bekijk de video's van Stimulansz en MEE NL


Juridische Hulpverlening

Het Juridisch loket is er voor iedereen met een laag inkomen en weinig vermogen. Je kunt er terecht met al jouw juridische vragen. Het loket is te bereiken via 0900-8020 (0,25 p/m). Je kunt ook naar het spreekuur gaan.


Kinderen

Samen voor alle Kinderen is een samenwerking tussen Leergeld Nederland, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Zij bieden voorzieningen op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, recreatie en overige zaken. Weten of jij in aanmerking komt voor het indienen van een aanvraag? Doe een aanvraag.


MIND Korrelatie

Heb je zelf het idee dat je psychische klachten hebt door financiële problemen? Neem dan contact op met Korrelatie. De hulpverleners van Korrelatie kunnen met je bespreken hoe je het beste met jouw emoties om kunt gaan. Daarnaast kunnen zij adviseren waar je hulp en ondersteuning in jouw directe omgeving kunt krijgen om deze financiële problemen op te lossen. Samen kunnen jullie zo onderzoeken hoe je het heft weer in eigen handen kunt nemen. Je kunt met Korrelatie bellen 0900-1450 (€ 0,15 p/m), Whatsapp (06-13863803 ma t/m vr van 09:00 tot 18:00 uur), mailen (vraag@korrelatie.nl) of chatten. 


Nibud - zelf je schulden regelen

Wat komt er op je af als je schulden opbouwt? Wat kun je zelf doen?
Beginnende schulden? Met een goed plan kun je eruit komen. Met de invultool van het Nibud maak je een aflosplan. 


SchuldHulpMaatje

Een SchuldHulpMaatje werkt op vrijwillige basis en brengt overzicht in de inkomsten en uitgaven en maakt samen met jou een plan voor een oplossing. Kom je er zelf niet uit en wil je graag hulp van een SchuldHulpMaatje? Kijk hier voor een SchuldHulpMaatje bij jouw in de buurt.


Stichting Urgente Noden

Stichting Urgente Noden biedt in verschillende gemeenten in Nederland financiële hulp aan mensen die door bijzondere omstandigheden in acute financiële problemen zijn geraakt . Stichting Urgente Noden helpt alleen als er geen of onvoldoende gebruik gemaakt kan worden van wettelijke regelingen of andere voorzieningen. Bekijk hier een overzicht van Noodhulp bureaus in Nederland.


Verzekeringen ondernemers

Arbeidsongeschiktheid is een risico voor de ongeveer een miljoen zelfstandigen en freelancers in ons land. Een broodfonds is een nieuwe arbeidsongeschiktheidsvoorziening, ontwikkeld door en voor zelfstandig ondernemers. Groepen zelfstandigen spreken af om elkaar bij arbeidsongeschiktheid met schenkingen te steunen.  


Vincentiusvereniging Nederland

De Vincentiusvereniging is een vrijwilligersorganisatie op het gebied van maatschappelijke dienstverlening. Armoede in Nederland is een van hun aandachtsgebieden. Een vincentiusvereniging kan o.a. helpen met financiële of materiële steun. Zij kunnen begeleiding en structurele hulp bieden.


Voedselbank

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Lokale voedselbanken helpen mensen door hen tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Kom ik in aanmerking voor een pakket? Zoek een voedselbank bij jou in de buurt. Overzicht voedselbanken in Nederland.

Onderstaand filmpje is gemaakt door Voedselbank Nijmegen en ex-klant en vrijwilliger Arnold Janssen. Het filmpje geeft weer hoe klanten in het begin vaak onterechte schaamte moeten overwinnen om de drempel naar de voedselbank te nemen. Wij hopen dat meer mensen hun schaamte en schroom overwinnen om gebruik te maken van de voedselbank