dinsdag 21 december 2021

Armoedefonds maakt minima blij met cosmetica dankzij samenwerking met Arkive

Stichting Armoedefonds heeft een eerste donatie cosmeticaproducten ontvangen van beautytech start-up Arkive. De donatie betekent een start van een langere samenwerking, waarmee Arkive wil bijdragen aan een meer duurzame wereld. Het Armoedefonds is enthousiast. “Waar wij normaliter de focus hebben op eerste levensbehoeften, is het geweldig om richting de feestdagen minima te verrassen met mooie make-up producten!”, aldus woordvoerder Irene Verspeek.

In de cosmeticawereld komt het vernietigen van ongebruikte producten nog veel voor. Producten die nooit in handen zijn geweest van een consument worden weggegooid, bijvoorbeeld bij inkoopfouten en fouten in de verpakking, of omdat deze niet zijn verkocht binnen een bepaalde termijn. Arkive is een online outlet voor beautyproducten en zet zich actief in tegen productverspilling. De onderneming geeft cosmeticamerken waarmee wordt samengewerkt de keuze om producten aan het Armoedefonds te doneren óf te recyclen.

Arkive is trots om samen te werken met het Armoedefonds, om ook de producten die niet op Arkive.nl zijn verkocht een goede bestemming te geven. Deze winter doneert Arkive 500 lipsticks van het Brits cosmeticamerk Revolution Beauty aan het Armoedefonds. Arkive ondernemer Sinem Tuncer: “Ik geloof dat iedereen het recht heeft zich goed te voelen en er op zijn best uit te zien, ongeacht de financiële situatie. Ik ben erg blij dat Arkive hieraan kan bijdragen en 500 mensen kan blij maken met een extraatje tijdens de feestdagen.”

Volg armoedefonds op social media