vrijdag 17 februari 2023

Armoedefonds steunt Voedselbank Amsterdam

Het zonnetje schijnt uitbundig boven de goederen-ingang van de Voedselbank Amsterdam, het is maandagmiddag en wordt hard gewerkt hier.

Vrachtwagens vanuit andere Voedselbanken komen hier spullen ophalen. Binnen rijden heftrucks rond en worden kratten gevuld, allemaal op basis van vrijwilligers

Stichting Armoedefonds ondersteunt maandelijks 132 Voedselbanken in Nederland met hygiëneproducten (vooral menstruatieproducten) en daarnaast kunnen Voedselbanken projecten indienen voor financiering. Voedselbank Amsterdam & Regionaal Distributiecentrum, een grote locatie die tevens 18 andere locaties in de regio voorziet van voedsel, vroeg ook op deze manier steun aan.

Het Armoedefonds heeft  € 5.000,- toegekend aan Voedselbank Amsterdam om voedsel in te kopen. Hiermee krijgen gezinnen toch verse en gevarieerde producten in hun pakketten om gezonde maaltijden te kunnen maken. Door de hoge energieprijzen, zijn er minder verse groeten/fruit geproduceerd in de Nederlandse kassen maar ook de import uit andere landen is een stuk duurder geworden.

Samen met (lokale) hulporganisaties kan Stichting Armoedefonds mensen in armoede echt helpen.

Volg armoedefonds op social media