woensdag 25 november 2020

Gift Mooi Zo Goed zo maakt 1.000 schoolspullenpassen voor Bossche kinderen mogelijk

Met een gift van lokale organisatie Mooi zo Goed zo helpt het Armoedefonds de komende vier jaar 1.000 kinderen in ‘s-Hertogenbosch. De kinderen die in armoede opgroeien, ontvangen een Schoolspullenpas, zodat zij voor aanvang van het nieuwe schooljaar de benodigde schoolspullen kunnen kopen. Dit gebeurt in samenwerking met lokale organisaties Voedselbank Den Bosch, Quiet Community Den Bosch, de Vincentiusvereniging Den Bosch en Leergeld Den Bosch. 

Jan de Rond van Mooi zo Goed zo: “De schenking was een complete verrassing van een partij die ik niet kende. De enige voorwaarde was dat het bedrag besteed zou gaan worden aan één of meerdere aan Mooi zo Goed zo gelieerde doelen. Na enig zoeken heb ik gekozen om de onderwijskansen te vergroten van kinderen die van de basis- naar de middelbare school gaan en die van weinig geld moeten leven. De schoolspullenpas van het Armoedefonds is hier een prachtig middel voor. Bij het Armoedefonds wordt hier een speciale constructie voor gemaakt: ‘een fonds op plaats’.”

Het kunnen volgen van onderwijs biedt kansen om aan de armoede te ontsnappen. Voor veel gezinnen die langdurig in armoede leven, zijn schoolkosten echter moeilijk op te brengen. En wanneer een kind naar de middelbare school gaat, zijn er veel extra kosten. Denk aan een fiets, een laptop, schooltas, rekenmachine, agenda, kaftpapier.
De Schoolspullenpassen kent een tegoed van 50 euro waarmee bij de deelnemende winkelketens school-en gymspullen gekocht kunnen worden. De passen worden aan het begin van de zomervakantie uitgedeeld aan de kinderen en hun ouders.

DTV Nieuws was bij de uitreiking aanwezig en maakte hiervan een video reportage.

Volg armoedefonds op social media