vrijdag 22 april 2022

Mooie donaties vanuit Books 4 Life Eindhoven.

Op Paaszaterdag mocht het Armoedefonds twee cheques van elk € 3.100,00 in ontvangst nemen van Books 4 Life Eindhoven. De ene donatie is bestemd voor het bestrijden van Menstruatie-armoede en de andere cheque betreft Voedselhulp.

Books 4 Life is een keten van tweedehands boekenwinkels, die gedoneerde boeken verkoopt en volledig gerund wordt door vrijwilligers. De opbrengst gaat voor 50% naar vaste, internationale goede doelen (Amnesty International en Oxfam Novib) en 50% naar lokale doelen die door de vrijwilligers gekozen worden. Dit jaar zijn dat #Awesome Kledingruilatelier en Stichting Armoedefonds geworden.

Zaterdag 16 april was de uitreiking van deze donaties. Naast Books4Life Eindhoven ligt het zonnige terras van Café Burgers waar diverse vrijwilligers en geïnteresseerden zich hadden verzameld. Voorzitter Robert Hempelman verwelkomt iedereen in de huiskamer van Burger en vertelt over hoe het gaat met Books 4 Life, de enige tweedehands boekenwinkel in Eindhoven en omstreken. Het beste jaar tot nu toe qua opbrengst en dat is vooral te danken aan alle vrijwilligers en donateurs.

Willem van Hoorn (vrijwilliger) gaf uitleg over de keuze van Books 4 Life voor de diverse goede doelen en laat beide doelen aan het woord. Wendy van Armoedefonds vertelde over Menstruatie-armoede en Voedselhulp, thema’s die helaas in Nederland een grote rol spelen. Willem overhandigde 2 cheques van elk € 3.100,00 hiervoor. Deze zullen besteed worden in Eindhoven en omstreken, aan onze MUP’s (Menstruatieproducten Uitgifte Punt) aldaar en door donaties aan lokale voedselhulporganisaties.

Mooie quote tussendoor

— een deelnemer

Op dit moment bereiken we al zo’n 300 vrouwen/meiden in Eindhoven via de MUP’s en met deze donatie kunnen we hen zeker 10 maanden van menstruatieproducten voorzien.

Met de stijgende prijzen voor boodschappen, komen er ook meer donatie-aanvragen binnen vanuit voedselhulporganisaties. Dit kan bv. een bijdrage voor een koeling betreffen, maar ook vers fruit en groente om uit te delen. Deze cheque is dus heel welkom!

Via deze weg willen wij Books 4 Life hartelijk bedanken en veel succes wensen met alle activiteiten!

Volg armoedefonds op social media