vrijdag 12 april 2024

Samen steken we ouderen een hart onder de riem!

In januari hebben we door heel Nederland maar liefst 9.000 Ik-denk-aan-jou steunpakketjes verspreid. De steunpakketjes zijn door de vele vrijwilligers van 208 lokale hulporganisaties uitgedeeld aan ouderen die zich in een financieel moeilijke situatie bevinden.

Na afloop hebben we contact gehad met de lokale hulporganisaties en ze benadrukken hoe waardevol een steunpakketje is voor deze ouderen, maar ook voor de lokale hulporganisaties zelf om ook te kijken of er structurele hulp geboden kan worden. Het is belangrijk om deze ouderen niet uit het oog te verliezen in deze snelle wereld.

In het Ik-denk-aan-jou steunpakket zitten de volgende items:

  • Boodschappenkaart van Albert Heijn ter waarde van 20 euro en cadeaukaart van Kruidvat met een waarde van 10 euro. Hiervoor kunnen boodschappen en hygiëne-en verzorgingsproducten gekocht worden.
  • Weekkalender
  • Puzzelboekje
  • Ansichtkaarten (gefrankeerd)
  • Pen

De Ik-denk-aan-jou steunpakketjes kunnen we medemogelijk maken door de financiële steun van onze donateurs, (vermogens)fondsen en bedrijven. Samen steken we de ouderen een hart onder de riem!

Wat een steunpakketje betekent

“Op ons kantoor in Rosmalen kreeg ik een oudere dame aan de lijn. Ze klonk geëmotioneerd en ze vertelde met een trilling in haar stem dat ze van iemand 2 steunpakketjes had aangenomen. Het ene pakketje was voor haar zelf en het andere was voor haar vriend. Op het moment dat ze de deur opende en deze vrijwilligster de pakketjes overhandigde was mevrouw zo overdonderd door haar emoties dat ze vergat te vragen vanuit welke lokale hulporganisatie ze de 2 pakketjes hadden gekregen. Daarom besloot ze het Armoedefonds te bellen, om toch iemand te kunnen bedanken en aan te geven dat alleen de tekst op het doosje ‘Ik denk aan jou’ zo binnenkwam.”

Een ontroerend moment gedeeld door een dankbare ontvanger van onze steunpakketjes, waaruit blijkt hoeveel kleine gebaren van zorg en aandacht kunnen betekenen voor kwetsbare ouderen.

Wil je ook een steentje bijdragen aan de strijd tegen armoede en eenzaamheid?

De voorbereidingen voor een volgende ronde steunpakketjes voor de winter 2024/2025 zijn al in volle gang. Help je mee? Word donateur of geef via onze steunpagina aan de Ik-denk-aan-jou steunpakketjes voor ouderen. 

Volg armoedefonds op social media