woensdag 13 september 2023

Stichting Armoedefonds en Libresse samen tegen menstruatie-armoede

In Nederland leeft meer dan 1 miljoen mensen in armoede; daarvan menstrueert 25%. Niet genoeg geld hebben om menstruatieproducten te kopen heet menstruatie-armoede. Comfortabel en hygiënisch menstrueren lukt niet als je bent aangewezen op ‘alternatieven’ als wc-papier of oude lappen. Uit angst om door te lekken blijven mensen soms dagen thuis van werk of school, met alle consequenties van dien.

Stichting Armoedefonds heeft inmiddels ruim 1.900 MUP’s (Menstruatieproducten Uitgifte Punten) in Nederland gerealiseerd waar mensen gratis maandverband kunnen afhalen. Denk daarbij aan scholen, bibliotheken, buurthuizen en voedselbanken.

Libresse en Stichting Armoedefonds vinden elkaar in de strijd tegen menstruatie-armoede en hebben besloten hierin samen op te trekken. Libresse (sinds 1963 een begrip in Nederland) vindt het belangrijk dat hun maandverband ook toegankelijk is voor mensen die het financieel moeilijk hebben.

Om zoveel mensen te bereiken, zijn enorme aantallen pakjes maandverband nodig. Libresse speelt hierin een grote rol, zonder winstoogmerk. Stichting Armoedefonds is erg blij met deze samenwerking en hoopt zo meer mensen in armoede te bereiken.

Kom ook in actie tegen menstruatie-armoede. Klik hier om te zien hoe makkelijk je anderen kunt helpen.

 

Volg armoedefonds op social media