maandag 9 januari 2023

Topicus overhandigt cheque aan Stichting Armoedefonds.

Tijdens de kerstbijeenkomst van Topicus in Deventer werd het bedrag bekendgemaakt van de ‘Referral goede doelen pot’. Deze is door Topicanen (zo worden Topicus medewerkers genoemd) ‘gevuld’ door het aandragen van potentiële collega’s. In december kozen alle Topicanen het Armoedefonds als bestemming voor dit mooie bedrag. De cheque t.w.v. 20.000,- euro werd in ontvangst genomen door directeur Armoedefonds Henk de Graaf (links op de foto).
 
Topicus biedt hiermee hulp aan het project Schoolspullenpassen voor veel Nederlandse kinderen in armoede. Wendy Heerkens-Brands van het Armoedefonds: Met deze gulle donatie kunnen we samen 400 (!) kinderen uit de doelgroep in Overijssel helpen. Een goede start op school met de juiste spullen kan het verschil maken voor een betere toekomst.

Topicus is koploper in het bedenken en bouwen van slimme software. De focus ligt op het ontwikkelen van innovatieve softwareplatformen. Hiermee verbinden zij mensen en gebruikers in diverse sectoren zoals onder andere het onderwijs, de zorg, sociaal domein en de financiële dienstverlening. Met ruim 1.100 medewerkers werkt Topicus dagelijks aan IT met impact.
 
Topicus ondersteunt elk jaar diverse goede doelen. De bestemming van de opbrengst van de referral (interne wervingsmethode) ‘goede doelen pot’ de Stichting Armoedefonds is door de medewerkers zelf gekozen, mede door de urgentie van het onderwerp in het onderwijs en doordat Topicus zelf actief in het onderwijs is met de platformen ParnasSys en Somtoday.
 
Het aanschaffen van schoolspullen is een dure aangelegenheid zoals een calculator, schriften en gymspullen. Dankzij deze hulp kan het Armoedefonds samen met de lokale hulporganisatie weer veel kinderen ondersteunen.

Volg armoedefonds op social media