dinsdag 28 februari 2023

Wasbare donatie

Het Armoedefonds ontving onlangs twee grote dozen met ruim 500 wasbare verbanden, drie verschillende maten en allerlei vrolijke motieven. De begeleidende brief maakte veel duidelijk, er was een bijzonder actie gehouden.

Kaatje Katoen is een webshop met duurzame verzorgingsproducten zoals maandverband maar o.a. ook luiers en incontinentiemateriaal. Al sinds 1992 geloven zij dat dit de manier is om de planeet zo schoon mogelijk door te geven aan volgende generaties.

Anno 2023 is duurzaamheid gelukkig meer de norm. Stichting Armoedefonds voorziet inmiddels bijna 1.500 MUP’s van gratis menstruatieproducten door heel Nederland. Deze uitgiftepunten hebben ook steeds vaker duurzame producten beschikbaar, zoals cups, menstruatie-ondergoed en wasbaar verband. Daarmee slaan we 2 vliegen in 1 klap, het is goedkoper in gebruik en beter voor ons milieu.

Het Armoedefonds is heel blij met deze gulle donatie, want tussen 6 en 26 december doneerde Kaatje Katoen één product voor elk verkocht maandverband. Dus zijn er gelijk twee vrouwen die duurzaam menstrueren. Echt een goed idee, bedankt!

Wil jij met jouw organisatie ook een duurzame actie starten? Neem contact op via wendy@armoedefonds.nl en we kijken samen wat er mogelijk is.

Volg armoedefonds op social media