maandag 18 juli 2022

Weggeefmarkt Stichting Veul Diech Good

Stichting Veul Diech Good zet zich in voor minima, zieken en gehandicapten in Zuid-Limburg sinds 2008. Speciaal voor deze mensen heeft Veul Diech Good op 30 juni een Weggeefmarkt georganiseerd in Maastricht. Al maanden zijn de vrijwilligers bezig om spullen te verzamelen waaronder hygiëneproducten, schoonmaakartikelen en diverse sfeervolle kerstspullen vanuit het Armoedefonds. Maar ook veel nieuwe kleding, schoenen en speelgoed voor de kleintjes.

Door ziekte zit ik nu in de WIA en sinds enige tijd worden we geholpen door schuldsanering. Met 3 kleine kinderen valt het niet mee om rond te komen en extraatjes zoals speelgoed zitten er al helemaal niet in. Dit zijn de lichtpuntjes!

Bij het wijkcentrum waren ‘s-morgens eerst de gehandicapten met begeleiding welkom om rustig rond te kijken en spullen mee te nemen. Daarna was het tijd voor de overige mensen die zich hadden aangemeld . Rekening houdend met 1,5 meter kwamen er steeds kleine groepjes mensen binnen die langs alle tafels konden lopen en de meegebrachte tassen konden vullen met allerlei zaken.

Kinderen liepen trots rond met speelgoed van Bumba en een heuse Robotvogel terwijl hun ouders wasmiddelen, maandverband en nieuwe kleding konden uitzoeken. Een vader vertelt: door ziekte zit ik nu in de WIA en sinds enige tijd worden we geholpen door schuldsanering. Met 3 kleine kinderen valt het niet mee om rond te komen en extraatjes zoals speelgoed zitten er al helemaal niet in. Dit zijn de lichtpuntjes! Ook een alleenstaande moeder is duidelijk opgelucht met een tas vol hygiëne- en schoonmaakspullen en een groot cadeau voor haar zoon. De lieve mensen om haar heen zijn haar grootste rijkdom, vertelt ze met stralende ogen.

Initiatiefnemers Myriam en Anton zijn met hart en ziel betrokken bij de mensen en trots op hun trouwe vrijwilligers die allemaal een persoonlijke link hebben met de doelgroep. Ze zijn nu al bezig met de voorbereidingen voor de jaarlijkse Kerstmarkt voor de leden.

 

 

Volg armoedefonds op social media