woensdag 14 februari 2024

Koop Always en #StopMenstruatieArmoede

Bij veel meisjes en vrouwen die in Nederland in armoede leven is thuis geen geld voor menstruatieproducten. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via Menstruatieproducten Uitgiftepunten (MUP’s). Ook Always zet zich samen met Femke Bol in om menstruatiearmoede in Nederland tegen te gaan.

Menstruatiearmoede en het Armoedefonds

1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland hebben te maken met menstruatiearmoede. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via MUP’s (menstruatieproducten uitgiftepunten). We willen meisjes en vrouwen zelf de keus bieden om een product uit te kiezen dat bij hen past en dat zij comfortabel vinden. Daarom bieden we verschillende soorten, maten en merken maandverband en tampons aan. Ook zijn er menstruatiecups, menstruatieondergoed en andere duurzame producten beschikbaar. Met onze ruim 1.900 MUP’s bereiken wij nu zo’n 165.000 meisjes/vrouwen in Nederland.

Always & Femke Bol

Ook Always zet zich in tegen menstruatiearmoede. Dit doen ze door middel van een campagne met Femke Bol en een speciale actie bij Kruidvat. 
 
1 op 10 meisjes missen hun sporttraining of blijven thuis tijdens hun menstruatie omdat ze geen menstruatieproducten kunnen kopen. Met jouw aankoop kunnen we hen helpen. – Femke Bol
Bij aankoop van 5 pakken maandverband van Always bij Kruidvat in Nederland tussen 12 februari 2024 en 10 maart 2024, zal Always 1 pak menstruatieproducten schenken aan meisjes en vrouwen die dit zelf niet kunnen betalen. De gedoneerde producten worden verdeeld tussen Stichting Armoedefonds en Nationaal Fonds Kinderhulp.

 

Wil je meer weten over ons menstruatie-armoede project? Lees hier meer!

 

Wil je liever direct doneren voor ons project tegen menstruatiearmoede?

Volg armoedefonds op social media