Close Menu

huis-aan-huis voorlichting


Extra informatie m.b.t. het Coronavirus.
Onze mensen nemen extra hygiëne maatregelen. Zoals afstand houden, mondkapjes, geen handen schudden en de ipad telkens schoonmaken met desinfectiedoekjes. En zij gaan niet aan het werk bij verkoudheidsklachten en/of verhoging. Juist nu kunnen we mensen in armoede niet laten vallen. Dat is naast alle andere dingen die we doen de reden dat we onder strikte voorwaarden, weer begonnen zijn met onze huis aan huis campagne om enerzijds uitleg te geven hoe je kunt helpen en anderzijds steun te verwerven voor mensen in armoede.


Voor Stichting Armoedefonds is voorlichting geven aan huis of op straat van groot belang. Het is voor veel mensen niet zichtbaar dat er nog steeds grote armoede heerst in Nederland. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland ondervinden dagelijks de gevolgen van het leven in armoede. Onze mensen vertellen u graag meer over armoede in Nederland, het werk van Stichting Armoedefonds en zij kunnen u voorbeelden geven van lokale organisaties en projecten die wij ondersteunen. Zij zullen u ook vragen of u het werk van Stichting Armoedefonds wilt ondersteunen via een machtiging. Stichting Armoedefonds ontvangt geen subsidies en is een onafhankelijke stichting. Structurele donateurs die via huis-aan-huis voorlichting binnen komen helpen ons onze activiteiten uit te voeren. 


Waar is Stichting Armoedefonds actief? 

Via het wervingsrooster van het CBF kunt u op postcode zoeken of er bij u in de buurt geworven wordt door Stichting Armoedefonds.    
Voor vragen over onze huis-aan-huis activiteiten kunt u bellen met 020-2157377. Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m zaterdag tussen 09:00 tot 21:00 uur.  

Hoe herkent u de mensen van Stichting Armoedefonds?

De mensen van Stichting Armoedefonds bezoeken diverse wijken in Nederland, zij kunnen zich legitimeren, dragen een pasje of jack/polo van Stichting Armoedefonds, hebben voorlichtingsmateriaal en officiële machtigingsformulieren (of een tablet) bij zich.

Ik heb aan de deur een machtiging toegezegd en ben donateur geworden, wat gebeurt er nu?

U ontvangt mogelijk binnen 1 week een welkomstgesprek waarin wij uw gegevens controleren. Vervolgens sturen wij u een bevestiging per post waarmee we u verwelkomen als donateur van Stichting Armoedefonds. Mochten wij u telefonisch niet kunnen bereiken ontvangt u binnen 3 weken de bevestiging per post.

Ik heb een machtiging toegezegd en ben donateur geworden, zit ik er nu aan vast?

We hopen dat u Stichting Armoedefonds wilt steunen met een maandelijkse bijdrage voor langere tijd. U kunt uw donateurschap op elk gewenst moment stop zetten, vul het online formulier in om uw donateurschap stop te zetten. U kunt ons ook bellen op werkdagen tussen 09:00 en 16:30 uur op telefoonnummer (073) 69 11 229 of stuur een e-mail naar info@armoedefonds.nl met uw naam en adresgegevens.

Zetten jullie collectanten in op straat? 

Nee, Stichting Armoedefonds haalt geen contant geld op langs de deuren, wij collecteren niet met een collectebus op straat. Helaas is onze naam onlangs wel voor deze praktijken gebruikt. Ook verkoopt Stichting Armoedefonds géén kaarten of andere goederen aan de deur. Wij betreuren het zeer dat er mensen zijn die misbruik maken van onze naam en uw vrijgevigheid. Wij adviseren geen geld te geven en de politie in te schakelen.

Heeft u een vraag of klacht, dan vragen wij u contact op te nemen met Stichting Armoedefonds. U kunt ons bellen op werkdagen tussen 09:00 en 16:30 uur via telefoonnummer (073) 7440181 of stuur een e-mail naar info@armoedefonds.nl.