Close Menu

huis-aan-huis voorlichting

 

Voor Stichting Armoedefonds is voorlichting geven aan huis of op straat van groot belang. Het is voor veel mensen niet zichtbaar dat er nog steeds grote armoede heerst in Nederland. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland ondervinden dagelijks de gevolgen van het leven in armoede. Onze mensen vertellen u graag meer over armoede in Nederland, het werk van Stichting Armoedefonds en zij kunnen u voorbeelden geven van lokale organisaties en projecten die wij ondersteunen. Zij zullen u ook vragen of u het werk van Stichting Armoedefonds wilt ondersteunen. Stichting Armoedefonds ontvangt geen subsidies en is een onafhankelijke stichting. Structurele donateurs die via huis-aan-huis voorlichting binnen komen helpen ons onze activiteiten uit te voeren. 

Hoe herkent u de mensen van Stichting Armoedefonds?

De mensen van Stichting Armoedefonds bezoeken diverse wijken in Nederland, zij kunnen zich legitimeren, dragen een pasje of jack/polo van Stichting Armoedefonds, hebben voorlichtingsmateriaal en officiële machtigingsformulieren (of een tablet) bij zich.

Ik heb aan de deur een machtiging toegezegd en ben donateur geworden, wat gebeurt er nu?

U ontvangt mogelijk binnen 1 week een welkomstgesprek waarin wij uw gegevens controleren. Vervolgens sturen wij u een bevestiging per post waarmee we u verwelkomen als donateur van Stichting Armoedefonds. Mochten wij u telefonisch niet kunnen bereiken ontvangt u binnen 3 weken de bevestiging per post.

Ik heb een machtiging toegezegd en ben donateur geworden, zit ik er nu aan vast?

We hopen dat u Stichting Armoedefonds wilt steunen met een maandelijkse bijdrage voor langere tijd. U kunt uw donateurschap op elk gewenst moment stop zetten, vul het online formulier in om uw donateurschap stop te zetten. U kunt ons ook bellen op werkdagen tussen 09:00 en 16:30 uur op telefoonnummer (073) 69 11 229 of stuur een e-mail naar info@armoedefonds.nl met uw naam en adresgegevens.

Waarom staat Stichting Armoedefonds niet in het collecterooster van mijn Gemeente?

Bij veel Gemeenten is geen ventvergunning nodig om actief te zijn voor huis-aan-huis bezoeken. Daarom kunnen wij actief zijn in de gemeente, zonder dit te hoeven melden. Hierbij worden wij dus ook niet opgenomen in het collecterooster (bij een collecte haalt men met een collectebus contant geld op, dat doet Stichting Armoedefonds niet).

Stichting Armoedefonds is o.a. in onderstaande Gemeenten actief met huis-aan-huis voorlichting. 

Aalden Maarssen
Amersfoort Maastricht 
Amstelveen Marknesse
Arnhem Mijdrecht
Bakkeveen Moordrecht
Barneveld Nieuw Vennep
Beesd Nijkerk
Bennekom Roermond 
Bodegraven Simpelveld
Brunssum  Sittard-Geleen
Bussum Sleen 
Culemborg Soest
De Meern Soesterberg
Driebergen Steenwijk 
Ede Utrecht
Geldermalsen Veenendaal
Genemuiden  Venlo
Gouda Vianen
Haulerwijk  Vrienzenveen
Heerlen  Waddinxveen
Hilversum Wageningen
Hoevelaken Waskemeer
Hoofddorp Wijk bij duurstede
Houten Wijnjewoude
Klazinaveen Wilnis
Laren Woerden
Leiden Zaltbommel
Leusden Zoetermeer
linschoten Zweelo 
Lopik  


Zetten jullie collectanten in op straat? 

Nee, Stichting Armoedefonds haalt geen contant geld op langs de deuren, wij collecteren niet met een collectebus op straat. Helaas is onze naam onlangs wel voor deze praktijken gebruikt. Ook verkoopt Stichting Armoedefonds géén kaarten of andere goederen aan de deur. Wij betreuren het zeer dat er mensen zijn die misbruik maken van onze naam en uw vrijgevigheid. Wij adviseren geen geld te geven en de politie in te schakelen.

Heeft u een vraag of klacht, dan vragen wij u contact op te nemen met Stichting Armoedefonds. U kunt ons bellen op werkdagen tussen 09:00 en 16:30 uur via telefoonnummer (073) 7440181 of stuur een e-mail naar info@armoedefonds.n