donderdag 11 april 2024

Internationale Vrije Vrouwen Stichting: Soms heb je even wat steun nodig

Niet iedereen heeft het geld om op vakantie te gaan. Daarom organiseert de Internationale Vrije Vrouwenstichting al een aantal jaar een moeder en kind kamp. “We geloven dat elke vrouw een sterke vrouw is. Soms heb je alleen even wat steun nodig.”

Van stress naar relaxen
Moeders die eerder deelnamen aan het kamp vertellen hoeveel dit voor hen heeft betekend. “Ik had zoveel stress, maar na het kamp voelde ik me gerenoveerd,” zegt een van hen. Een ander deelde: “Het voelde als een vakantie met familie.” Voor velen was het kamp een gelegenheid om tijd door te brengen met hun kinderen en om even de dagelijkse zorgen achter zich te laten.

Ik had eindelijk even tijd voor mezelf. En de kinderen vonden het zo leuk om met elkaar te spelen.

– Deelnemer moeder en kind kamp

Verschillende culturen
Het kamp bracht vrouwen van verschillende culturen samen. Tijdens het kamp deelden de vrouwen niet alleen ervaringen, maar ook maaltijden van verschillende culturen. Het weekend bood naast ontspanning ook educatieve activiteiten, waaronder financiële educatie en tips voor moeders.

Geld voor projecten via het Armoedefonds

Drie keer per jaar kunnen hulporganisaties bij het Armoedefonds geld aanvragen voor projecten waarbij zij mensen die het financieel moeilijk hebben, helpen. De Internationale Vrije Vrouwenstichting diende een aanvraag in voor het moeder en kind kamp. We gingen bij hen langs om te horen over het project en boden hen een cheque aan. Mede daarmee kan de stichting weer een mooi kamp organiseren waar moeders en kinderen samenkomen en genieten van wat rust en allerlei activiteiten.

Help mee en maak dit soort projecten mogelijk. Dankzij donaties kon het Armoedefonds een bijdrage leveren aan de minivakantie waarbij moeders en kinderen er even uit kunnen. Doneer ook!

Volg armoedefonds op social media