woensdag 21 februari 2024

Een kinderfeestje voor iedereen dankzij De Weggeefhoek

Buiten staat al een rij als ik aankom bij De Weggeefhoek Gilze & Rijen. Over een kwartier gaat de winkel namelijk open. Binnen zijn vrijwilligers al druk in de weer: gezelschapsspellen worden gecontroleerd of ze compleet zijn, nieuwe kleding wordt in het rek gehangen en het koffieapparaat wordt opgestart. Nog vijf minuten totdat de winkel open gaat.

Verzorgingsproducten
Zodra de winkel opengaat, is het meteen druk binnen. Met kleurenstickers op producten wordt aangegeven hoeveel elk product waard is. Via een systeem krijgen huishoudens wekelijks punten opgewaardeerd waarmee ze producten kunnen uitkiezen. De medewerkers merken vooral veel vraag naar verzorgingsproducten. Vandaar dat er een maximum zit op wat mensen hiervan mogen meenemen. Doucheproducten en maandverband blijven hard nodig.

Verkleedpakken en boeken
De gang bij de entree is bontgekleurd. Er hangen namelijk tutu’s in allerlei kleuren en verkleedpakken voor kinderen van allerlei leeftijden. Een vrouw neemt een heksenpak mee: “Dat gaat mijn kleindochter zo leuk vinden. Die gaat hiermee thuis een modeshow houden als echte toverheks!”

Annemarie, voorzitter van De Weggeefhoek, leidt me rond:

“We hebben hier boeken voor kinderen en volwassenen staan. Die bieden we gratis aan want we vinden lezen heel belangrijk.”

Kinderfeestjes
Naast de kast vol boeken en speelgoed staan grote opbergbakken. “In deze bakken bieden we complete kinderfeestjes aan. We hebben een doos voor een prinsessenfeest, compleet met jurken en al. Ook zit er een spelletje bij, passend voor het feest.”, aldus Annemarie. Zo zitten er recepten in de doos voor het bakkersfeest en piratenspellen in de doos voor het piratenfeest. Ouders kunnen de doos meenemen om het kinderfeestje te organiseren en vervolgens weer terugbrengen. Zo kan ieder kind een leuk kinderfeestje geven!   

Transparante curverbakken met kinderfeestjes. Op een  bak staat 'Prinsessenfeest' en erin zit onder andere een roze prinsessenjurk.

Wil jij ook iets bijdragen?  

Het Armoedefonds steunt lokale hulporganisaties en initiatieven in heel Nederland die zich richten op het ondersteunen van mensen in armoede. Dankzij donaties wordt het mogelijk om hen te steunen met geld en producten. Ook kunnen hulporganisaties deelnemen aan onze projecten, zoals bijvoorbeeld de schoolspullenactie. Met de schoolspullenactie helpen we kinderen die opgroeien in armoede en naar de middelbare school gaan met een schoolspullenpas ter waarde van 50 euro. 

Draag ook je steentje bij en doneer aan het Armoedefonds. Samen strijden we tegen armoede.  

Volg armoedefonds op social media