vrijdag 29 maart 2024

Maxima(al) voor de minima: Een kijkje bij Kledingbank Maxima in Groningen

Stap binnen bij een van de zeven locaties van Kledingbank Maxima in Groningen en je waant je in een doorsnee kledingwinkel. Dat is precies de bedoeling, benadrukt oprichter Henk Slagter. “We willen onze cliënten een echte winkelervaring bieden, dus moet het er ook zo uitzien.”

Steeds meer mensen
Met een kledingkaart kunnen bezoekers een 20-tal kledingstukken uitkiezen. “In een jaar tijd zijn er bij Maxima ongeveer 1.000 mensen bijgekomen”, zo vertelt Henk. Steeds meer mensen in de provincie Groningen hebben moeite om hun kleding bij reguliere winkels te kopen. De kledingbank verwelkomt niet alleen mensen die afhankelijk zijn van een uitkering, maar ook mensen die net boven de armoedegrens leven.

We kleden mensen niet alleen, we zorgen dat ze mee kunnen doen in de maatschappij.

Tekort aan kinderkleding
Er komt helaas weinig kleding binnen voor mannen en kinderen. “Bij kinderen worden kleren vaak helemaal afgedragen of van het oudste naar het jongste kind doorgegeven.” Henk vervolgt: “En dat terwijl het voor kinderen juist heel belangrijk is om leuke en goede kleding te dragen. Geen leuke kleding dragen is een van de meest voorkomende redenen waarom kinderen gepest worden.”

Donatie Armoedefonds voor kinderkleding
Dankzij een donatie van het Armoedefonds van €10.000 euro kon Kledingbank Maxima nieuwe kinderkleding inkopen. “Als je dan die blije gezichtjes ziet als ze mooie kleding hebben uitgekozen waar ze trots mee over het schoolplein kunnen rennen, bevestigt dat weer de reden waar wij het voor doen: we kleden mensen niet alleen, we zorgen dat ze mee kunnen doen in de maatschappij.”

Kledingbank Maxima in Groningen

Maak deze initiatieven mogelijk  

Wil je ook een steentje bijdragen aan vergelijkbare initiatieven? Doneer dan aan het Armoedefonds en help mee in de strijd tegen armoede.

Volg armoedefonds op social media