woensdag 8 mei 2024

Kinderkamers opknappen? Dat fixt Present Maassluis zo

Een kaal huis
Laatst kreeg Tanja van Stichting Present Maassluis een hulpvraag binnen met een filmpje van een vrouw: “Ze zei: ‘Kijk het filmpje maar, dan zie je het probleem.’ Het was een nieuwbouwhuis met helemaal niets. Elke kamer had kale betonnen muren, er zat geen vloer in en er hing niks voor de ramen. De woonkamer had enkel matrassen, verder niks. En de vrouw woont daar met haar tieners.”

De woonkamer had enkel matrassen, verder niks.

Een plek om huiswerk te kunnen maken
De stichting neemt vervolgens meteen contact op met bedrijven voor vrijwilligers. En dan gaan ze aan de slag: laminaatvloer leggen en gordijnen ophangen. Onderweg komen ze obstakels tegen. Zo blijkt er geen bureau te zijn. En hoe maak je je huiswerk als je geen tafel hebt? Tanja geeft aan hoe ze dat oplossen: “We kiezen een bureau en stoel in overleg met de tiener zodat hij een fijne plek heeft en huiswerk kan maken. Toen bleek dat de tiener die eerst op zittenblijven stond ineens wel zou overgaan was dat extra goed nieuws.”

Hoe maak je je huiswerk als je geen tafel hebt? 

Depressie of schulden
Tanja geeft aan dat de stichting mensen ziet die vanwege hun woonomstandigheden een depressie of schulden krijgen. “Mensen worden ziek van geen fijne omgeving of gaan zich in financiële bochten wringen om hun kind toch een kamer te geven. Dat levert schulden op. Er is echt iets nodig om dit op te lossen. Dat bespaart ook nog eens zorgkosten.” Doordat de vrijwilligers in huis komen zien ze ook wanneer er nog een grote stapel lauwe enveloppen ligt. Dan bieden ze hulp aan.

Geld voor kinderkamers via het Armoedefonds

Tanja: “We zijn zo trots op onze vrijwilligers en degenen die het financieel mogelijk maken. Met het budget van het Armoedefonds kunnen we aan de slag om de situatie voor de moeder behapbaar te maken!” 

Wil je ook een steentje bijdragen aan vergelijkbare initiatieven? Doneer dan aan het Armoedefonds en help mee in de strijd tegen armoede.

Volg armoedefonds op social media