Lokale hulporganisaties

Het Armoedefonds steunt lokale hulporganisaties en initiatieven in heel Nederland die zich richten op het ondersteunen van de minima. Wij steunen hen met geld, producten en kennis. Ook kunnen hulporganisaties deelnemen aan onze projecten zoals bijvoorbeeld de Schoolspullenactie. 

Stichting Armoedefonds zet zich dagelijks in om te zorgen dat vrijwilligers van lokale hulporganisaties en initiatieven hun werk kunnen voortzetten.

Lokale hulporganisaties en initiatieven kunnen deelnemen aan onze projecten of een aanvraag indienen voor financiële steun. Drie keer per jaar heeft het Armoedefonds een toekenningsronde. Aanvragen van lokale hulporganisaties worden dan door een commissie bekenen. Organisaties moeten samen met hun aanvraag bewijsstukken als statuten, jaarrekening enzovoorts overleggen. Bij goedkeuring ontvangen zij een bijdrage voor hun activiteit of project. Na afloop dienen de organisaties een verantwoording in. 

Het Armoedefonds gaat graag op bezoek bij de lokale hulporganisaties en initiatieven. Van onze bezoeken maken wij een bericht en deze kun je hier nalezen of op onze social media kanalen. 

Nieuwsberichten

Weggeefmarkt Stichting Veul Diech Good Nieuws Minima, zieken en gehandicapten mochten in Maastricht allerlei producten gratis meenemen op de Weggeefmarkt van St. Veul Diech Good. Mede…
Vincentius Nijmegen biedt hulp en gezelligheid aan mensen met kleine beurs Nieuws We waren op bezoek bij de Vincentiusvereniging in Nijmegen, die zich op allerlei manieren inzet voor de minima.
Armoedefonds bezorgd over stijging aantal aangevraagde Schoolspullenpassen Persbericht Stichting Armoedefonds verwacht dit jaar een deel van de kinderen voor wie een Schoolspullenpas is aangevraagd, niet te kunnen helpen.
Studenten in actie tegen menstruatie-armoede! Actie Studenten Isa en Vera volgen de opleiding Handhaving, Toezicht en Veiligheid aan Aventus MBO in Apeldoorn en zijn in actie…
Gelijke kansen voor alle kinderen. Nieuws Stichting Move streeft naar meer gelijkwaardigheid en inclusiviteit in de Nederlandse maatschappij voor kinderen met een sociaal economische achterstand.
Armoedefonds: twee derde hulporganisaties ziet hulpvragen toenemen door inflatie Persbericht Uit onderzoek van Stichting Armoedefonds blijkt dat bij twee derde van de lokale hulporganisaties in Nederland het aantal hulpvragen toeneemt.…
Armoedefonds deelt cheques uit tijdens landelijke dag in Den Bosch Nieuws Donderdag 12 mei kwamen hulporganisaties uit heel Nederland naar de Landelijke Beneficiantendag van Stichting Armoedefonds in ‘s-Hertogenbosch.
Boehringer Ingelheim steunt Schoolspullenactie vanwege 50-jarig bestaan! Bedrijf Farmaceut Boehringer Ingelheim bestaat ruim 50 jaar in Nederland. Denken in generaties is een belangrijk thema voor het familiebedrijf.
Mooie donaties vanuit Books 4 Life Eindhoven. Bedrijf Op Paaszaterdag mocht het Armoedefonds twee cheques van elk € 3.100,00 in ontvangst nemen van Books 4 Life Eindhoven.

Volg armoedefonds op social media