Lokale hulporganisaties

Het Armoedefonds steunt lokale hulporganisaties en initiatieven in heel Nederland die zich richten op het ondersteunen van de minima. Wij steunen hen met geld, producten en kennis. Ook kunnen hulporganisaties deelnemen aan onze projecten zoals bijvoorbeeld de Schoolspullenactie. 

Stichting Armoedefonds zet zich dagelijks in om te zorgen dat vrijwilligers van lokale hulporganisaties en initiatieven hun werk kunnen voortzetten.

Lokale hulporganisaties en initiatieven kunnen deelnemen aan onze projecten of een aanvraag indienen voor financiële steun. Drie keer per jaar heeft het Armoedefonds een toekenningsronde. Aanvragen van lokale hulporganisaties worden dan door een commissie bekeken. Organisaties moeten samen met hun aanvraag bewijsstukken als statuten, jaarrekening enzovoorts overleggen. Bij goedkeuring ontvangen zij een bijdrage voor hun activiteit of project. Na afloop dienen de organisaties een verantwoording in. 

Het Armoedefonds gaat graag op bezoek bij de lokale hulporganisaties en initiatieven. Van onze bezoeken maken wij een bericht en deze kun je hier nalezen of op onze social media kanalen. 

Nieuwsberichten

Doe mee met de digitale collecte Armoedehulp Nieuws Help mee en start een digitale collectebus voor een armoedehulporganisatie bij jou in de buurt.
Kruidvat slaat handen ineen met Armoedefonds Persbericht Kruidvat gaat een structurele samenwerking aan met het Armoedefonds. Binnenkort ontvangen 15.000 mensen in Nederland de Kruidvat Health & Beauty…
Kom met je school in actie voor het Armoedefonds! Actie Ieder kind verdient een frisse start van de dag. Met deze actie willen we dat ieder kind met een goede…
Lenovo doneert tablets aan het Armoedefonds! Bedrijf Stichting Armoedefonds is ontzettend blij en dankbaar dat Lenovo een groot aantal tablets heeft gedoneerd.
Lokale armoedehulporganisaties kunnen de hulpvragen nauwelijks aan Persbericht Op Prinsjesdag staat het thema armoedebestrijding centraal. Stichting Armoedefonds is blij dat er aandacht is voor het onderwerp, maar daarmee…
Stichting Armoedefonds en Libresse samen tegen menstruatie-armoede Persbericht Libresse en Stichting Armoedefonds vinden elkaar in de strijd tegen menstruatie-armoede en hebben besloten hierin samen op te trekken. Stichting…
Stichting Armoedefonds op 100%NL Nieuws Luister vanaf maandag 28 augustus naar het commercial blok op 100%NL en beluister de eerste radiocommercial van het Armoedefonds!
Wocha doneert luxe beddengoed aan Stichting Armoedefonds Wocha doneert luxe beddengoed aan het Armoedefonds! Bedrijf Wocha, een start-up van van luxe beddengoed met sociale impact, heeft 30 dekbedovertreksets gedoneerd aan Stichting Armoedefonds.
Stijging van armoedehulpvragen bij 64% van lokale hulporganisaties Persbericht Uit de resultaten van het recente onderzoek van Stichting Armoedefonds blijkt dat de situatie van armoede in Nederland ernstig is…

Volg armoedefonds op social media