Lokale hulporganisaties

Het Armoedefonds steunt lokale hulporganisaties en initiatieven in heel Nederland die zich richten op het ondersteunen van de minima. Wij steunen hen met geld, producten en kennis. Ook kunnen hulporganisaties deelnemen aan onze projecten zoals bijvoorbeeld de Schoolspullenactie. 

Stichting Armoedefonds zet zich dagelijks in om te zorgen dat vrijwilligers van lokale hulporganisaties en initiatieven hun werk kunnen voortzetten.

Lokale hulporganisaties en initiatieven kunnen deelnemen aan onze projecten of een aanvraag indienen voor financiële steun. Drie keer per jaar heeft het Armoedefonds een toekenningsronde. Aanvragen van lokale hulporganisaties worden dan door een commissie bekenen. Organisaties moeten samen met hun aanvraag bewijsstukken als statuten, jaarrekening enzovoorts overleggen. Bij goedkeuring ontvangen zij een bijdrage voor hun activiteit of project. Na afloop dienen de organisaties een verantwoording in. 

Het Armoedefonds gaat graag op bezoek bij de lokale hulporganisaties en initiatieven. Van onze bezoeken maken wij een bericht en deze kun je hier nalezen of op onze social media kanalen. 

Nieuwsberichten

Een kind moet kunnen spelen, ook als er thuis geen geld is! Nieuws Voedselbank Elburg-Oldebroek en Speelgoedbank Elburg zijn twee lokale hulporganisaties die het Armoedefonds al een lange tijd steunt. Ter gelegenheid van…
Gedeon Richter spant zich in met Indian Summer Challenge voor Armoedefonds! Bedrijf Dankzij alle deelnemers heeft het bedrijf haar doel bereikt! En zelfs meer dan dat. Met een mooie prestatie van 24.960…
“Meer hulp nodig voor ouderen in armoede!” Nieuws Vanaf komende week deelt Stichting Armoedefonds 7.500 Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketten uit aan ouderen die in armoede leven.
Armoedefonds maakt minima blij met cosmetica dankzij samenwerking met Arkive Bedrijf Stichting Armoedefonds heeft een eerste donatie cosmeticaproducten ontvangen van beautytech start-up Arkive.
Meer lokale fondsenwerving is nodig bij hulporganisaties met oog op stijging hulpvragen voor armoede Persbericht Uit onderzoek van Stichting Armoedefonds blijkt dat 42% van de lokale hulporganisaties te maken heeft met een stijging van het…
Inspire Fitness Club maakt Armoedefonds blij met grote inzamelingsactie Bedrijf Het Armoedefonds mocht onlangs een grote lading hygiëne producten in ontvangst nemen bij Inspire Fitness Club in Gorinchem.
Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketjes voor ouderen in armoede Nieuws Sia (67) en Max (71) zijn al meer dan 30 jaar samen. Ze weten wat het is om met weinig…
Sinterklaas actie Nieuws Het kantoor van Stichting Armoedefonds is voor paar dagen veranderd in de pakjeskamer van de Sint!
Menstruatie-armoede: Al meer dan 230 MUP’s in Nederland; aantal aanvragen afgelopen maanden verdubbeld Persbericht Stichting Armoedefonds wordt de laatste weken overstelpt door aanvragen van hulporganisaties om uitgiftepunt van gratis menstruatieproducten (MUP) te worden.

Volg armoedefonds op social media