Close Menu

Coronacrisis

De Coronacrisis heeft ons laten zien dat mensen met financiële zorgen heel kwetsbaar zijn in een onzekere tijd. 
Veel mensen hebben geen buffer om op terug te vallen en soms ook geen familie of vrienden die kunnen helpen. Hoe komen zij een onzekere periode door?

In Nederland leven veel mensen met financiële zorgen, die in een onzekere periode nog meer afhankelijk zijn van de ondersteuning van lokale hulporganisaties. Gelukkig zetten vele vrijwilligers zich dag en nacht belangeloos in om te zorgen dat iedereen de hulp kan krijgen die zij nodig hebben. Tijdens de coronacrisis zijn veel nieuwe initiatieven onstaan en bestaande initiatieven hebben hun activiteiten aangepast om de hulp te kunnen bieden die op dat moment nodig was. Denk aan organisaties die voedsel verstrekken aan gezinnen of laptops schenken aan kinderen die tijdens de lockdown noodgedwongen hun schoolwerk vanuit huis moesten maken. Maar ook de organisaties die opvang regelen voor dak- en thuislozen of een luisterend oor bieden aan mensen die er helemaal alleen voor staan. En denk ook aan de organisaties die klaar staan voor de mensen die tussen wal en schip vallen. Zij bekijken per situatie hoe ze gepaste noodzakelijke hulp kunnen bieden. Voor veel organisaties is het nog steeds zwaar. 

Laten wij voor deze strijders een steun in de rug zijn. Stichting Armoedefonds helpt lokale hulporganisaties om ervoor te zorgen dat zij hun belangrijke werk voort kunnen zetten. En daar kunt u ons nú bij helpen. Samen staan we sterk!

 

DONEER NU

Gerelateerd nieuws