Close Menu
16 januari 2020

Hulp is in volle gang na verwoestende brand.

Eind december bereikte ons het verschrikkelijke nieuws dat het pand, van waaruit Stichting Burgerinitiatief Woudenberg ruim 350 mensen helpt die in armoede leven, volledig was afgebrand. Met voor ruim 100.000 euro aan schade. Een vriescel, de voedselvoorraad, kleding, kantoorspullen maar bijvoorbeeld ook fietsen, laptops en schoolspullen voor kinderen. Alles is verwoest.

Al snel kwam hulp vanuit heel Nederland op gang. Mensen en organisaties hebben spullen gedoneerd waarmee de stichting weer een eerste stap heeft kunnen maken om alle particulieren te kunnen helpen die het zo hard nodig hebben. Stichting Burgerinitiatief Woudenberg heeft zelfs een tijdelijke locatie toegewezen gekregen van waaruit ze hun werkzaamheden weer hebben kunnen oppakken. Sinds 6 januari 2020 worden er weer pakketten uitgedeeld door de stichting.   

Naast spullen was (en is) er ook geld nodig. Stichting Armoedefonds besloot om na de brand meteen een digitale collectebus te openen. Binnen een week tijd was er 7.294 euro opgehaald. Stichting Armoedefonds draagt daarnaast vanuit haar noodfonds nog eens 3.000 euro extra bij. Daarmee is er een prachtig bedrag opgehaald voor Stichting Burgerinitiatief Woudenberg van maar liefst 10.294 euro!
Wij danken iedereen die heeft bijgedragen. Samen staan we sterk!

Beneficianten