Close Menu
9 april 2018

Stichting Armoedefonds springt noodlijdende Voedselbank Almelo bij

De landelijke Stichting Armoedefonds heeft de noodlijdende Voedselbank Almelo aangeboden om giften van lokale bedrijven te verdubbelen tot een bedrag van eenmalig maximaal € 6000. De Voedselbank Almelo wordt met sluiting bedreigd vanwege een gebrek aan sponsoren uit de lokale gemeenschap.

,,Dit is geweldig nieuws’’, reageert penningmeester Johan van Loon van Voedselbank Almelo. De Voedselbank verzorgt momenteel in Almere en Tubbergen 220 gezinnen met voedselpakketten. Dat zal maximaal echter nog maar drie maanden doorgaan, want er komt structureel te weinig geld binnen.

,,We willen hiermee een signaal afgeven dat dergelijke maatschappelijk cruciale initiatieven niet ter ziele mogen’’, aldus een woordvoerder van Stichting Armoedefonds. De organisatie zamelt landelijk fondsen in en verdeelde sinds haar start in 2015 al bijna een half miljoen onder ruim honderdvijftig lokale armoedebestrijdingsinitiatieven verdeeld over Nederland.

,,Terwijl de economie weer opleeft zou hulp aan de zwaksten in onze samenleving juist worden stopgezet – dat is onbestaanbaar. En dat terwijl de hulpvraag er wel degelijk is’’, aldus Stichting Armoedefonds. Penningmeester Van Loon bevestigt dat en geeft aan dat er zelfs hulpvragers bij de Voedselbank Almelo zijn die al vier jaar lang noodgedwongen iedere week in de rij staan voor een voedselpakket.

Een lichtpunt voor de Voedselbank Almelo is dat het aantal particuliere donateurs van de organisatie licht groeit. Maar hij ziet de belangstelling vanuit het bedrijfsleven, dat traditioneel het leeuwendeel van de begroting op zich nam, dramatisch afkalven.

,,Armoedebestrijding staat bij bedrijven en instanties veel minder in aandacht dan zeg vijftien jaar geleden. Toen stond het in de top 3. Nu staat het onderaan de top 15. En dat terwijl het probleem ondanks de groeiende economie niet minder is geworden.’’

Beneficianten