Close Menu
26 november 2018


Sam Lung Martial Arts komt in actie


Steeds meer bedrijven en ondernemers komen in actie om mensen in armoede te helpen. Zo ook Sam Lung Martial Arts in Oss.
Sam Lung Martial Arts richt zich op effectieve zelfverdediging voor alle lagen van de samenleving. Jong, oud, man, vrouw, beginner, gevorderd; hun missie is dat iedereen in staat wordt gesteld het beste uit zichzelf te halen.

Sam Lung Martial Arts:

Helaas komt het steeds vaker voor dat wij mensen, waaronder ouders, in onze sportschool ontvangen die over een minimaal budget beschikken. Zij  kunnen nauwelijks of niet voor de sportlessen van hen zelf en/of hun kinderen betalen en doen daarbij vaak een beroep op het Jeugdsportfonds Oss. Eenmaal ingeschreven komen deze mensen tot de ontdekking dat er ook stijl-gerelateerde sportkleding en beschermers nodig zijn om de sportlessen te kunnen beoefenen. Ook deze kosten lopen al snel op.

Om deze reden hebben wij binnen Sam Lung Martial Arts, in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen, een systeem bedacht waarbij mensen met een laag inkomen alsnog aan de voor hun benodigde sportattributen kunnen komen voor een betaalbaar bedrag. Dit systeem is het tweedehands kledingproject.

Wat houdt het project in?

De meeste mensen die in onze sportschool trainen kunnen zich de luxe van het sporten veroorloven, evenals het aanschaffen van allerlei sportattributen. Wanneer zij stoppen met de beoefening van hun sport belanden deze attributen vaak in de kast of worden ze voor een klein bedrag verkocht op Marktplaats.

Bij Sam Lung Martial Arts bieden wij u de mogelijkheid om uw gebruikte sportkleding en beschermers voortaan te doneren aan ons tweedehands kledingproject. Personen die niet over voldoende financiële middelen beschikken om sportkleding en/of attributen aan te schaffen, kunnen deze voortaan bij ons kopen voor een zeer laag symbolisch bedrag, vergelijkbaar met Marktplaats. Een pak van € 50 of € 35 euro (nieuwprijs) kan dan worden gekocht voor bijvoorbeeld € 20 of € 10 euro, afhankelijk van de kwaliteit.

Wat kan er worden gedoneerd?

Wij nemen alle tweedehands vechtsportkleding aan, kruis- en scheenbeschermers, handbeschermers, T-shirts, banden e.a. zaken. Indien je twijfelt of hetgene je wilt doneren geaccepteerd word, neem dan gerust contact met ons op. Onze waardering is groot.

De opbrengst van dit project gaat naar Stichting Armoedefonds. Met de opbrengst ondersteunen wij lokale organisaties die mensen in armoede helpen met o.a. voedsel, kleding, binnen- of buitenschoolse activiteiten, huisvesting, zorg- of medische kosten maar ook hulp bij de administratie of directe noodhulp.

Wij zijn Sam Lung Martial Arts dankbaar voor dit mooie initiatief.