Close Menu
6 mei 2019

Voedselbank Alphen aan den Rijn

In de voorjaarsvakantie ondernemen veel kinderen in Nederland leuke activiteiten. Zij gaan op vakantie, gaan op kamp, een dagje naar een pretpark of dierentuin. Maar niet alle kinderen in Nederland groeien op in een gezin waar dit mogelijk is. Voor veel gezinnen zijn deze activiteiten niet mogelijk, er is geen geld voor. 

De vrijwilligers van Voedselbank Alphen aan den Rijn organiseren inmiddels al weer een aantal jaren een leuke activiteit in de voorjaarsvakantie. Dit jaar bezochten zij op 1 mei met 63 personen het pretpark Drievliet. Stichting Armoedefonds heeft een mooie bijdrage kunnen leveren om deze dag mogelijk te maken. Lees hieronder het verslag van Voedselbank Alphen aan den Rijn. 

2019-05-01 DRIEVLIET.

DRIEVLIET – vanmorgen was het dan eindelijk zover. Om 09.00 uur vertrok een mooie dubbeldekker bus met in totaal 63 personen naar het Haagse voor een heerlijk dagje Drievliet. Kinderen met uit ieder gezin één ouder als begeleiding.

Inmiddels organiseren wij al een aantal jaren in de voorjaarsvakantie een dagje uit naar dit pretpark. Een soort schoolreisje zeg maar en erg populair onder de kinderen. Zij kijken hiernaar uit, wat bleek uit vragen van ouders die al wat langer bij ons lopen of er dit jaar weer een reisje in zat.

Want dat is natuurlijk niet iets vanzelfsprekends, zoiets is alleen mogelijk via donaties. Ook dit jaar was dat het geval: enerzijds ontvingen wij donaties van lieve mensen uit Alphen, die gehoor gaven aan een oproep via onze eigen Facebookpagina, terwijl wij daarnaast een mooie donatie in ontvangst mochten nemen van Stichting Armoedefonds. 

Leuk daarbij te noemen is dat dit jaar alle kinderen een schitterende rugzak kregen, gesponsord door Wendy Lieuw-A-Sie van Stip & Bloem. Zij had onze oproep gelezen terwijl zij net een leuke order had binnengehaald en vond het leuk om, naast het geven van een financiële donatie, de kinderen blij te maken met een rugzak uit haar eigen webshop. Het was een mooi gezicht om 50 van die kleurige rugzakken bij elkaar te zien.

Om 09.00 uur vertrokken ze dus. Geen zon, maar gelukkig wel droog. Ik heb vernomen dat er in de bus  ook is gezongen, wat ook wel waar zal zijn, want de begeleidende dames van de voedselbank, Susan en Elly, zijn al een paar weken aan het oefenen geweest. Daarnaast hebben zij er natuurlijk voor gezorgd dat alles perfect verliep en dat kinderen en ouders tussen de middag werden getrakteerd op een lekker frietje, een flesje drinken en een ijsje. En tussendoor natuurlijk nog een paar pakjes drinken!

Het zal u niet verbazen dat de kinderen hebben genoten. Dat kan ook niet anders met attracties als de botsauto’s, zweefmolen, het spookmuseum, de waterglijbaan, de theeleut en de lachgrot, het is eigenlijk teveel om op te noemen.

Moe, maar voldaan kwamen ze rond een uur of vijf weer aan in Alphen. Ik denk dat de meeste kinderen vanavond niet al te laat op bed zullen liggen.

NAMENS KINDEREN EN OUDERS NATUURLIJK IEDEREEN BEDANKT DIE HET REISJE NAAR DRIEVLIET MOGELIJK HEBBEN GEMAAKT

 

Mensen in armoede steunen?

Stichting Armoedefonds geeft financiële steun aan initiatieven rondom armoedebestrijding. 
Wilt u ons werk ondersteunen?  
 

DONEER NU    STEUN EEN PROJECT    IK ZOEK HULP 

Beneficianten