Close Menu
21 augustus 2019


Bron video: Omroep Gelderland

,,Ik heb de afgelopen week meer geleerd over armoede dan alle theorie die ik er eerder over las bij elkaar’’, zei de 28-jarige Ricardo Brouwer gisteren tegen Stichting Armoedefonds. ,,Dit werkt om het armoedeprobleem beter te leren kennen.’’ Ricardo uit Beuningen, bij Nijmegen, probeerde een week lang met vijftig Euro te leven, zoals honderdduizenden Nederlanders dat moeten. En wel om hun situatie beter te leren begrijpen.

En het is gelukt, met moeite. Aan het einde van de week had hij nog € 0,19 over. Die gaat naar Stichting Armoedefonds. Plus het geld dat hij uitspaart,  want normaal geeft hij in een week zo’n € 200 uit. Daarnaast haalde hij ook nog geld op voor Stichting Armoedefonds. Alles bij elkaar enkele honderden Euro’s. Namens Stichting Armoedefonds: bedankt Ricardo!

Maar niet alleen vanwege het opgehaalde geld. Minstens zo belangrijk is het vergroten van bewustwording over het armoedeprobleem in Nederland waar Ricardo aan meewerkte. Dat is hem ook geweldig gelukt. Een drietal regionale media besteedden aandacht aan Ricardo. Een aantal mensen in zijn omgeving gaat nu hetzelfde proberen, ook jongeren. Hij concludeert: ,,Ik werd me bewuster van de dagelijkse moeilijkheden waarmee honderdduizenden Nederlanders zitten. Zo’n week helpt om je solidair te voelen!’’