Close Menu
3 april 2020

Netwerk DAK helpt mensen in nood.

Er is een noodfonds opgericht van kerken en vermogensfondsen voor zeer kwetsbare mensen, die door het coronavirus nog meer in nood en isolatie zijn geraakt. Het gaat naar schatting om zo’n 100.000 ‘onzichtbare’ dak- en thuislozen en andere kwetsbare mensen van de rand van onze samenleving.

Met de strenge corona maatregelen raken de meest kwetsbare mensen nog meer in de knel. Het noodfonds van Netwerk DAK is voor acute hulp zonder uitgebreide intake, en gericht op hulp bij basisvoorzieningen in de coronacrisis. Dat kan zijn voor beltegoed omdat er financiële problemen zijn, voor eten omdat de voedselbank gesloten is, of bijvoorbeeld voor kleding. Het kan ook nodig zijn om extra telefoons aan te schaffen, een broodfiets of soepbus. 

Stichting Armoedefonds helpt Netwerk DAK met een bijdrage van 5.000 euro voor het noodfonds om kwetsbare mensen in deze moeilijke tijd hulp te kunnen bieden. 
De financiële steun zal gericht zijn op basis voorzieningen, zoals brood, soep en koffie; persoonlijke hygiëne, zoals zeep (handen wassen is belangrijk in de strijd tegen corona) en shampoo; huishoudelijke en schoonmaakproducten, beltegoed en het huren van materialen en kosten transport.

 

Beneficianten