Close Menu
5 maart 2021
SIRE start landelijke campagne kinderarmoede

SIRE start landelijke campagne kinderarmoede

Vandaag start SIRE een landelijke campagne over kinderarmoede in Nederland. Een kind dat in armoede opgroeit, kan vaak simpelweg niet meedoen. Niet meedoen aan sport bij een vereniging, niet naar verjaardagsfeestjes, niet mee op schoolreisje. Kinderen in armoede lopen hierdoor het risico buitengesloten te worden. Zonder dat zij hier zelf iets aan kunnen doen.

Daarom zet het Armoedefonds zich al lange tijd in om kinderarmoede te bestrijden, én kinderen te ondersteunen. Met de Schoolspullenactie helpen wij bijvoorbeeld kinderen in armoede om een goede start te maken op de middelbare school. Daarnaast ondersteunen we veel lokale activiteiten van hulporganisaties voor kinderen die te maken hebben met armoede. Zodat ze bijvoorbeeld hun zwemdiploma kunnen halen, mee kunnen op vakantiekamp of een goed ontbijt krijgen op school. 

Samen kunnen we meer doen! Help je ook mee? Word vrijwilliger bij een lokale hulporganisatie bij jou in de buurt, zet een actie op met vrienden of collega's of steun één van onze projecten!