Close Menu
4 juni 2021

Donatie wasbaar maandverband

Het is geweldig om te zien dat er zoveel mooie acties in gang gezet worden tegen menstruatiearmoede in Nederland. Er worden inzamelacties gehouden onder vrienden en familie, lokale winkeliers komen in actie en zetten een bak neer voor mensen om menstruatieproducten in te doneren. Vrouwen halen hun toiletkastjes leeg en doneren producten die ze niet meer gebruiken. En mensen gaan zelf aan de slag en maken wasbaar maandverband.

Zo werden we onlangs ook benaderd door Femke, vrijwilliger van Days for girls. Zij maken sets met wasbare maandverbanden voor meisjes en vrouwen in ontwikkelingslanden. Wasbaar maandverband is een duurzaam alternatief voor het normale maandverband en wordt door steeds meer vrouwen in Nederland gebruikt. Femke had van onze actie gehoord en wilde graag helpen om ook voor vrouwen in Nederland een duurzame oplossing te bieden. De wasbare maandverbanden worden door vrijwilligers in Nederland gemaakt, de set bevat ook een kaartje waarop de cyclus bijgehouden kan worden en instructies voor gebruik.

De eerste sets zijn al uitgedeeld via onze uitgiftepunten van gratis menstruatieproducten. Heel erg bedankt Femke!

 

Wil je ook helpen?
Je kunt ons helpen met een donatie. Voor bijvoorbeeld 10 euro kunnen wij vijf vrouwen helpen met ieder twee pakjes maandverband.
 

Producten doneren?
Ben je een inzamelingsactie gestart of heb je zelf nog wat producten staan die je niet meer gebruikt? Is het doosje stuk maar zijn de maandverbandjes en de tampons nog netjes dicht verpakt? Je mag de producten sturen naar: 
Stichting Armoedefonds
Antwoordnummer 10075
5240 VB Rosmalen