Close Menu
2 juli 2020

Ruim 9.000 kinderen ontvangen een schoolspullenpas!

De zomervakantie is vaak het moment om schoolspullen te kopen voor het nieuwe schooljaar. Maar voor veel gezinnen in Nederland zijn de kosten die dit met zich meebrengt moeilijk op te brengen. Met onze schoolspullenactie helpen we dit jaar ruim 9.000 kinderen die opgroeien in armoede en volgend schooljaar naar de middelbare school gaan. Zij ontvangen een schoolspullenpas ter waarde van 50 euro. Maar liefst 123 lokale hulporganisaties doen mee met de schoolspullenactie van het Armoedefonds en zorgen voor het verspreiden van de schoolspullenpassen. Wij zijn hen ontzettend dankbaar voor hun hulp. 

Maar we zijn er nog niet! 

Voor het schooljaar van 2020-2021, dat aankomende september van start gaat, zijn 14.745 kinderen aangemeld door 140 lokale hulporganisaties. Dit is een forse stijging ten opzichte van de afgelopen jaren. Wij gaan de uitdaging aan, ons streven is om ook dit jaar weer zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen met de schoolspullenpas! De geselecteerde lokale hulporganisaties delen de passen uit aan kinderen die opgroeien in armoede en (voor het eerst) naar de middelbare school gaan. De pas is te gebruiken tot en met 1 oktober 2020. 

Op de website schoolspullenpas.nl is te zien welke lokale hulporganisaties de schoolspullenpas ontvangen en verstrekken via Stichting Armoedefonds (klik daarvoor op het logo met de twee poppetjes van het Armoedefonds). Individuele aanvragen voor de schoolspullenpas verlopen direct via de lokale hulporganisaties. Neem contact op met een lokale hulporganisatie voor vragen omtrend het in aanmerking komen voor een schoolspullenpas. 

Waar is de schoolspullenpas te gebruiken?
Met de schoolspullenpas kunnen schoolspullen gekocht worden bij de volgende winkels:
Bruna
Primera
HEMA
Albert Heijn schoolcampus
Bristol
Aktiesport
Perry Sport
Top1Toys (vanaf half juli hier te besteden aanschoolspullen)
Online schoolspullen kopen met de schoolspullenpas? Dat kan via www.schoolosaurus.nl. 


 

 

Saldo check

Schoolspullenactie 2019 - schoolspullen voor 5.672 kinderen
Schoolspullenactie 2018 - schoolspullen voor 2.659 kinderen
Schoolspullenactie 2017 - schoolspullen voor 3.788 kinderen
Schoolspullenactie 2016 - schoolspullen voor 800 kinderen