Close Menu
28 september 2020

Schoolspullen voor 10.246 kinderen!

Met onze schoolspullenactie helpen we dit jaar 10.246 kinderen die opgroeien in armoede en naar de middelbare school gaan. Zij kregen een schoolspullenpas ter waarde van 50 euro. Maar liefst 126 lokale hulporganisaties namen deel aan de schoolspullenactie van het Armoedefonds. Onze dank gaat uit naar de vele vrijwilligers van deze lokale hulporganisaties die de passen hebben verstrekt aan de kinderen. 
 


Bron: NOS Jeugdjournaal 

Robin (12) is een van de ruim 10.000 kinderen die in 2020 dankzij het Armoedefonds schoolspullen heeft kunnen kopen. Aan schoolspullen kun je al snel tientallen euro's kwijt zijn, en dat geld is er thuis bij Robin niet zomaar. "Wij zijn niet arm, maar we hebben ook niet veel geld. Doordat we met veel zijn moeten we het geld ook een beetje verdelen. Met de schoolspullenpas van 50 euro kon ik alles pakken wat ik nodig had en wat ik mooi vond". 

 

De schoolspullenactie is in 2020 mede mogelijk gemaakt door: 

* Onze dank gaat uit naar de donateurs van Stichting Armoedefonds, bedrijven en vermogensfondsen die een bijdrage leveren aan de schoolspullenactie 2020. Stichting Zonnige Jeugd, Stichting Coovels Smits, Stichting het Voormalig Roomsch Armen Weeshuis, Stichting Dorodarte, Ars Donandi, RDO Balije van Utrecht, Stichting Mundo Crastino Meliori, Elise Mathilde Fonds, Stichting De Groot Fonds, NRC Lezersfonds, KNR-PIN, Stichting Maria Emalia Dorrepaal, W.M. De Hoop Stichting, Weldadige Stichting van Heutz. Van den Broek Lohmanfonds, Druckerfonds, Van der Mandele Stichting, Stichting Jacques de Leeuw, Stichting Bob Verheeke Fonds, Fonds 1818, Moeke Fonds, Stichting Miles of Pleasure, Fundatie van den Santheuvel Sobbe, Pieter Arie van der Kooijfonds, Burgerweeshuis Harderwijk, CVC Capital, Stichting Weeshuis der Doopsgezinden, Stichting Buitenkans, Stichting Bladt Charity.

 

Schoolspullenactie 2019 - schoolspullen voor 5.672 kinderen
Schoolspullenactie 2018 - schoolspullen voor 2.659 kinderen
Schoolspullenactie 2017 - schoolspullen voor 3.788 kinderen
Schoolspullenactie 2016 - schoolspullen voor 800 kinderen